Ένθετο προσβασιμότητα: Όταν το σύνδρομο down δεν είναι «εμπόδιο»

Στο ένθετο για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕPTNEWS, γνωρίζουμε την Λωξάνδρα Λούκας, μια Ελληνίδα ηθοποιό με σύνδρομο Down που έχει κερδίσει αναγνώριση για το έργο της στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανέβηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ενώ η συνολική παρουσία της στα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα έχει χαρακτηριστεί ως παράδειγμα ενθάρρυνσης και έμπνευσης.

Αλλά η Λωξάνδρα είναι μόνο ένα από τα αξιέπαινα παραδείγματα τολμητών ανθρώπων με σύνδρομο Down. Στο ίδιο ένθετο γνωρίζουμε και την Μάρ Γκάλθεραν, μια Ισπανίδα πολιτικό που έχει αναδειχθεί πάνω από τις πολιτικές παραδόσεις και τα στερεότυπα.

Η Μαρ Γκάλθεραν, είναι η πρώτη βουλευτής με σύνδρομο Down που ψηφίστηκε στην περιφερειακή συνέλευση της Βαλένθια.

Η 46χρονη σήμερα Γκάλθεραν, ασχολείται με την πολιτική από τα 18 της χρόνια, όταν εντάχθηκε στο συντηρητικό λαϊκό κόμμα της Ισπανίας. Μέσα από τη δράση της έχει σπάσει τα ταμπού και έχει αναδειχθεί ως φωνή της αναπηρικής κοινότητας.

Ενώ, στην πορεία της ενασχόλησή της με τα κοινά, έχει προωθήσει πολιτικές που αποσκοπούν στην προστασία και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία. Και από ό,τι φαίνεται, αυτή είναι μόνο η αρχή για τη μαχητική πολιτικό. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS: 

Παιχνίδι μνήμης για παιδιά με οπτική αναπηρία 

Ένα παιχνίδι μνήμης για παιδιά με προβλήματα όρασης, δημιουργήθηκε από μαθητές του  Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών. Το παιχνίδι θα αποτελέσει τη συμμετοχή του Λυκείου σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος