Ένθετο Προσβασιμότητα: Εκπαίδευση αστυνομικών στην ελληνική νοηματική – Πολύτιμο εργαλείο για τα ΑμΕΑ η ψηφιακή προσβασιμότητα

Για πρώτη φορά το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Αστυνομία ένα σεμινάριο εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας με την συμμετοχή περισσότερων απο 100 αστυνομικών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας των αστυνομικών με τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS: 

Ψηφιακή προσβασιμότητα: Πολύτιμο εργαλείο και για τα ΑΜΕΑ

Σε έναν κόσμο όπου οι τεχνολογίες και το διαδίκτυο κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, η πρόσβαση στην πληροφορία και στα διαδικτυακά περιεχόμενα πρέπει να είναι διαθέσιμη για όλους. Για τα άτομα με αναπηρία, η δυσκολία πρόσβασης σε ψηφιακά περιεχόμενα μπορεί να αποτελεί σοβαρό εμπόδιο σε καθημερινά ζητήματα. Ωστόσο, μέσω της ψηφιακής προσβασιμότητας, αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βελτιώνει συνεχώς τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr για την καλύτερη και ισότιμη πρόσβαση όλων. Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλά για αυτή την προσπάθεια στον Μιχάλη Αρβανίτη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος