Ένθετο Προσβασιμότητα: 3S SCHOOL – μπάρα δημητριακών με συστατικά την αγάπη και την αλληλεγγύη

Ένα εργαστήριο στο Νέο Κόσμο, φιλοξενεί την υλοποίηση μιας ιδέας που γεννήθηκε ως μαθητική εικονική επιχείρηση και μετεξελίχθηκε σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Αυτή η Κοιν.Σ.Επ. με την επωνυμία 3S SCHOOL SYNERGY SNACKS, στην οποία άτομα με αναπηρία συσκευάζουν μπάρες δημητριακών, αποτελεί σήμερα ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να γίνει μέσο για την κοινωνική αλλαγή και την ενσωμάτωση των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. Αυτή την υποδειγματική επιχείρηση επισκέφθηκε και ο υπουργός επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.  

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS

Κit Καλλιέργειας Λαχανικών για άτομα με οπτική αναπηρία

Στο ένθετο του ΕΡΤNEWS, ο Μιχάλης Αρβανίτης παρουσιάζει άλλη μια επιχειρηματική ιδέα, που απευθύνεται, αυτή τη φορά, σε άτομα με προβλήματα όρασης. Ένα εύχρηστο kit καλλιέργειας λαχανικών από ανακυκλώσιμα υλικά, ιδανικό για χρήση από άτομα με οπτική αναπηρία, που δημιούργησαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη.

Τουρνουά μπάσκετ μόνο για… νικητές

Σε έναν κόσμο όπου η αποδοχή για όλους και η εξωστρέφεια είναι διαρκή ζητούμενα, παιδιά με και χωρίς αναπηρία ένωσαν δυνάμεις σε ένα τουρνουά μπάσκετ στην Πάτρα. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, πέρα από τις προφανείς θετικές επιδράσεις του αθλητισμού στο σώμα, τα παιδιά αναπτύσσουν σχέσεις, κοινωνικοποιούνται  και ενισχύουν τον αλληλοσεβασμό και την αίσθηση του “ανήκειν”.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος