Ένθετο Παιδεία: Σχολή Ικάρων – Πώς εκπαιδεύονται οι Έλληνες «Αετοί»

Η Ικάρων είναι η δεύτερη σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων που παρουσιάζεται στο ένθετο για την ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS. Βλέπουμε που εκπαιδεύονται τα μελλοντικά στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και τι περιλαμβάνει η ακαδημαϊκή, η στρατιωτική και φυσικά η πτητική εκπαίδευση των Ικάρων.

Πρόκειται για μια σχολή με απαιτητικό πρόγραμμα που διαμορφώνει στρατιωτική και αεροπορική συνείδηση ενώ παρέχει μόρφωση ανώτατου επιπέδου. Οι υποψήφιοι εκτός από τις Πανελλαδικές πρέπει να πετύχουν και στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS

Αντίστροφη μέτρηση για προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε σήμερα στα Λύκεια της χώρας και οι μαθητές ετοιμάζονται πυρετωδώς τόσο για τις ενδοσχολικές εξετάσεις όσο και για τις πανελλαδικές. Στα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου ενώ οι καλοκαιρινές διακοπές για τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου. Ενώ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, από 23 έως 30 Μαΐου. Φέτος η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί και στις τρεις τάξεις του λυκείου. 

Οι εξετάσεις για τους μαθητές γυμνασίου θα διεξαχθούν από την 1η έως και την 15η Ιουνίου. Το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων είναι διαφορετικό σε κάθε σχολείο καθώς διαμορφώνεται από τον  σύλλογο διδασκόντων του κάθε σχολείου.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και από την 1η Ιουνίου έως και τις 16 για τα ΕΠΑΛ. Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν στο διάστημα από 17 έως και 29 Ιουνίου. Τέλος η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία, δηλαδή τα αγωνίσματα των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 14 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 27 Ιουνίου.

10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες  μαθητές βρέθηκαν στον  αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος