Ένθετο Παιδεία: Με γλώσσα και μαθηματικά ξεκινά το «ψηφιακό φροντιστήριο»

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του “Ψηφιακού Φροντιστηρίου” για τους μαθητές του Γυμνασίου σε δύο μαθήματα: Στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά. Τα μαθήματα για τις δυο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, το Γυμνάσιο, την Α και ΒΛυκείου θα είναι μαγνητοσκοπημένα. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει τη δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από τους μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα λύνουν τις απορίες τους μέσω chat. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπ. Παιδείας μόνο για τους μαθητές της Γ Λυκείου θα πραγματοποιούνται καθημερινά και σε ζωντανή μετάδοση όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν συμμετοχή για να τα παρακολουθήσουν με μοναδικούς κωδικούς για λόγους ασφαλείας. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η πλατφόρμα να λειτουργήσει για όλους τους μαθητές όλων των τάξεων και για όλα τα μαθήματα από τη νέα σχολική χρονιά.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Πολυετής γη σχέση στην εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και Μ. Βρετανίας

Το νέο τοπίο που δημιουργείται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, διερευνούν και τα Βρετανικά πανεπιστήμια μέσω της Βρετανικής Πρεσβείας και του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα. Παράλληλα οι Έλληνες φοιτητές θα επωφεληθούν κι από ένα νέο πρόγραμμα υποτροφιών από τη Βρετανία, το GREAT. Ο Βρετανός πρέσβης μίλησε στην Ελίνα Κολύβα για το θέμα. 

Σχολικός σεισμογράφος του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας

Σχολικό σεισμογράφο δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας. Η κατασκευή του είναι επαγγελματικού επιπέδου και δίνει ακριβή δεδομένα και πληροφορίες. Η πετυχημένη λειτουργία του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών οι οποίοι μπορούν να μελετούν και να αναλύουν μια σεισμική δόνηση. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος