Ένθετο Παιδεία: ΚΕΔΑΣΥ – Μαθητές σε αναμονή για αξιολόγηση

Το ΚΕΔΑΣΥ, δηλαδή το κέντρο διεπιστημονικής αξιολόγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης, είναι μια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης ή προσαρμογής στο σχολείο.

Αυτή τη στιγμή σε ολη την επικράτεια λειτουργούν 71 ΚΕΔΑΣΥ εκ των οποίων τα 13 ανήκουν στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, 10 λειτουργούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από 1 σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Στα ΚΕΔΑΣΥ υπηρετούν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες. Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο μαθητής ανήκει σε μια κατηγορία αναπηρίας η ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μπορεί το ΚΕΔΑΣΥ να προτείνει διάφορους τρόπους στήριξης του παιδιού στο σχολείο. Όπως να φοιτήσει σε ειδικό σχολείο, να υποστηριχθεί από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, να αντικατασταθούν οι γραπτές εξετάσεις από προφορικές.

Αν και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, αρκετά ΚΕΔΑΣΥ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού καθώς και σε θέματα υποδομών.

Επόμενο βήμα είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα κέντρα αξιολόγησης κάτι που όπως λένε οι ειδικοί θα μειώσει και τον χρόνο αναμονής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με τοιχογραφίες που απεικονίζουν τοπία της Κέρκυρας αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων να συμβάλει στην αναβάθμιση του 1ου γυμνασίου του νησιού και να κάνει το σχολείο περισσότερο ελκυστικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές, έχουν υποδεχτεί με μεγάλο ενθουσιασμό την εικαστική αυτή παρέμβαση στο σχολείο τους ενώ, όπως παρατηρήθηκε, έχει βελτιωθεί αισθητά και η διάθεση τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος