Ένθετο Παιδεία: Ημέρες Καριέρας Οικονομικού Πανεπιστημίου – «Παράθυρο» στην αγορά εργασίας για τελειόφοιτους και απόφοιτους

Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η μεγάλη «γιορτή» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων του ιδρύματος με περισσότερες από 70 επιλεγμένες επιχειρήσεις από κάθε κλάδο της οικονομίας.

Οι νέοι επιστήμονες είχαν την ευκαιρία συμμετέχοντας στις Ημέρες Καριέρας να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με στελέχη επιχειρήσεων κάνοντας ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την αγορά εργασίας. Μάλιστα τα βιογραφικά όλων των συμμετεχόντων θα είναι προσβάσιμα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για τους επόμενους 12 μήνες.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε για 30η χρονιά το γραφείο διασύνδεσης του πανεπιστημίου έχει υποστηρίξει στη διάρκεια των ετών αυτών περισσότερους από 90.000 φοιτητές και απόφοιτους ενώ σε ετήσια βάση υποστηρίζει περίπου 7.000.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Παιδεία

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η διαδικασία των μετεγγραφών για να μην χαθεί το πρώτο εξάμηνο. Εφόσον υπάρχει αντιστοίχιση του τμήματος, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει να μεταφερθεί σε σχολή ίδιου αντικειμένου σπουδών αν πληρεί συγκεκριμένα οικονομικά, κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Οι φοιτητές για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή transfer.it.minedu θα χρειαστούν το όνομα χρήστη και τον κωδικό, που έχουν παραλάβει από τη γραμματεία της σχολής που φοιτούν ή εισήχθησαν. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασε στο κοινό της Λέσβου την έκθεση «Μυτιλήνη, τῇ 26 Σεπτεμβρίου 1922. Έκθεση με αφορμή ένα ημερολόγιο», η οποία αποτελεί τη δική του συμβολή στις σκέψεις, στις συζητήσεις και στους προβληματισμούς που προκαλούν σε όλους μας τα εκατόχρονα της μικρασιατικής καταστροφής. Η Έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αποτέλεσε μία εφαρμογή στην πράξη όλων των καινοτόμων εκθεσιακών μεθόδων, με τις οποίες ασχολείται θεωρητικά και μεθοδολογικά το Εργαστήριο Μουσειολογίας.

Παρουσίαση Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος