Στην Ερμούπολη της Σύρου έγινε η φετινή απονομή των βραβείων ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Καθημερινή» και τιμήθηκαν Κυκλαδίτες παραγωγοί και μεταποιητές. Η Μαρία Σταθοπούλου βρέθηκε εκεί και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους από την επέλαση του τουρισμού σε βάρος του πρωτογενούς τομέα στα Κυκλαδονήσια, αλλά και για τη μεγάλη τους αγάπη, την ενασχόληση με τη γη και τα ζώα τους. Παλεύουν όλοι τους καθημερινά, με πολύ σκληρή δουλειά και μεράκι, προκειμένου προϊόντα ποιότητας να βρεθούν στο τραπέζι των καταναλωτών.
Δείτε ακόμη στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:
Σε συνεχή άνοδο οι εξαγωγές αλκοολούχων ποτών της χώρας – Πρωταγωνιστής το ούζο Το ούζο πρωταγωνιστεί στις εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών, με τη Γερμανία να απορροφά τουλάχιστον το 43% των εξαγωγών. Παρ` όλο που έχει να ανταγωνιστεί αντίστοιχα ποτά από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το ελληνικό ούζο έχει καθιερωθεί διεθνώς λόγω της υψηλής ποιότητάς του. Γενικότερα, ο κλάδος της ποτοποιίας και της αποσταγματοποιίας φαίνεται να είναι ένας από τους πιο εξωστρεφείς, αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση σε όλο τον κόσμο.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος