Ένθετο Γεωργία: Στην Ελασσόνα πάντρεψαν τη φέτα με το κρασί

Από τους πιο φίνους γευστικούς συνδυασμούς θεωρείται το τυρί με το κρασί. Ταξιδεύει τις αισθήσεις και σαγηνεύει με την επίγευσή του.

Στην Ελασσόνα όμως, το πήγαν ένα βήμα πιο πάνω. “Πάντρεψαν”τα δυο αυτά προϊόντα, τη φέτα ΠΟΠ και το κόκκινο κρασί από βιολογικούς αμπελώνες, και το αποτέλεσμα ήταν ασυναγώνιστο.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Σε τροχιά διεθνούς ανάπτυξης η μαζική εκτροφή εντόμων: μια καλή εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης

Λιχουδιά για τα κοτόπουλα δείχνουν να είναι τα έντομα ως ζωοτροφή, ενώ έρευνες γίνονται στουςχοίρους και τις τσιπούρες από το Εργαστήριο Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη σύμπραξη και άλλων Πανεπιστημίων. Τα έντομα, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεΐνης και μάλιστα συγκεκριμένα είδη, μπορούν να καταναλωθούν και από τον άνθρωπο.

Επιβεβλημένος ο συχνός έλεγχος στα ζώα για παράσιτα

H υγεία των ζώων και η παραγωγικότητά τους αποτελούν ζητούμενο για τους κτηνοτρόφους. Σε έρευνα του ΕΛΓΟ – Δήμητρα σε εκτροφές στη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, διαπιστώθηκε μεγάλο επίπεδο μόλυνσης, από γαστρεντερικά παράσιτα, σε ζώα, χωρίς οι κτηνοτρόφοι να γνωρίζουν ότι αυτά νοσούν. Οι συστηματικοί έλεγχοι, λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να αποτελούν ρουτίνα σε όλες τις εκτροφές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος