Ένθετο Γεωργία: «Σαρώνουν» τα ελληνικά τυριά διεθνώς

Αξεπέραστη είναι η γεύση και η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων γιατί, όπως τονίζουν οι παραγωγοί μας, φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη. Γι’ αυτό και δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο που τα ελληνικά τυριά μικτού γάλακτος κυριαρχούν παγκοσμίως. Όσοι τα δοκιμάσουν δεν τα ξεχνούν και τα επιζητούν. Στη λίστα του βιωματικού διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού Τaste Αtlas, στην πρώτη δεκάδα, βρίσκονται 8 ελληνικά τυριά. Μπορεί να χάσαμε την πρώτη θέση  από το ισπανικό τυρί Κέσο παγιόγιο, στη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη όμως φιγουράρουν με αξιώσεις η Γραβιέρα Νάξου, το Μελίχλωρο Λήμνου και η Γραβιέρα Αγράφων.
Στην πέμπτη θέση παρεμβάλλεται το τυρί Πλιεβαλίσκι από το Μαυροβούνιο και ακολουθούν δυναμικάη Γραβιέρα Κρήτης, το Κρασοτύρι Κω, το Αρσενικό Νάξου, το Κασέρι και η Κεφαλογραβιέρα. Όσο για την “πριγκίπισσα” των τυριών, όπως αποκαλούν πολλοί τη φέτα, αυτή κατατάσσεται στην 18η θέση της με τις προτιμήσεις του κόσμου. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι από τα 53 τυριά της λίστας, τα 22 είναι από τη χώρα μας, ενώ οι συντάκτες του Taste Atlas δίνουν πληροφορίες ακόμη και για τον τρόπο παραγωγής και ωρίμανσής τους.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Πλούσια σε «καλούδια» η Αττική γη 


Στα Μεσόγεια βρίσκεται ο πιο σημαντικός και ιστορικός αμπελώνας της Αττικής. Εκτός όμως  από το κρασί, κι άλλα προϊόντα της Αττικής γης είναι φημισμένα, πολλά μάλιστα είναι προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, αλλά και γεωγραφικής ένδειξης. Στο ΕΡΤNEWS μίλησαν παραγωγοί από το Μαρκόπουλο Μεσογαίας, που με το μεράκι, την εργατικότητα και την ευρηματικότητά τους, κάνουν σίγουρα τη διαφορά.  

Μανταρίνι Χίου: Ξεχωρίζει για το άρωμα και τη γεύση του 

Το άρωμα και η γεύση τους συναρπάζουν. Ο λόγος για τα μανταρίνια της Χίου που μάλιστα φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τα πιο αρωματικά φρούτα του κόσμου. Λίγοι παραγωγοί στο νησί ασχολούνται με την καλλιέργεια των μανταρινιών στον κάμπο της Χίου ενώ έχει ξεκινήσει προσπάθεια από νέους κυρίως παραγωγούς,  να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο δυναμικά, το ποιοτικό αυτό προϊόν, προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, γιατί το αξίζει πραγματικά!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος