Στο ένθετο για τη Γεωργία του ΕΡΤNEWS γνωρίζουμε ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν, αποτέλεσμα ερευνητικής δουλειάς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα επιδόρπιο γιαουρτιού από γίδινο γάλα το οποίο έχει εμπλουτιστεί με αντιοξειδωτικές ουσίες από εκχύλισμα υπολειμμάτων καφέ εσπρέσο. Ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας είναι πάντα το ζητούμενο, λένε οι ερευνητές, και στόχος τους ήταν να τονωθεί ο τομέας του γίδινου γάλακτος. Το όνομα του προϊόντος… «Υγείαρτος» και αναμένεται από το καλοκαίρι να είναι διαθέσιμο εμπορικά.
Δείτε ακόμη στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:
Καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης νοθείας στο γάλα
Πρωτοποριακή μέθοδο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες που πιστοποιεί την προέλευση των ελληνικών κατσικίσιων τυροκομικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως σύστημα ανίχνευσης της νοθείας στο γάλα.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου επιλέχθηκαν ογδόντα γενετικοί δείκτες για την ταυτοποίηση των ζώων, τη διαφοροποίηση των φυλών αλλά και την ιχνηλασιμότητα των τυριών με στόχο την προστασία και τη διασφάλιση της αυθεντικότητας των παραδοσιακών προϊόντων που παράγονται από γάλα εγχώριων φυλών. Πρότυπο ποιότητας «Brand name», αποκτούν έτσι τα ελληνικά κατσικίσια τυριά.
Έρευνα για το γάλα και το κρέας των νεροβούβαλων
Μεγαλώνει διαρκώς η ζήτηση για τα βουβαλίσια προϊόντα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Οι Έλληνες βουβαλοτρόφοι ήθελαν χρόνια να γίνει έρευνα στο κρέας και το γάλα των νεροβούβαλων προκειμένου να αποδειχθεί κάτι που οι ίδιοι φυσικά γνώριζαν: το πόσο ποιοτικά και υγιεινά είναι τα προϊόντα αυτά, ούτως ώστε οι καταναλωτές να τα βάλουν στο τραπέζι τους όχι μόνο ως γκουρμέ επιλογές αλλά σε καθημερινή βάση. Τα αποτελέσματα της έρευνας τους ικανοποίησαν πλήρως και τους δικαίωσαν, όπως είπαν χαρακτηριστικά.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος