Ένθετο Γεωργία: Μπρόκολα και χρωματιστά κουνουπίδια – Εξωστρέφεια με «όχημα» την ποιότητα των προϊόντων

Αγαπάει αυτό που κάνει και το εξελίσσει διαρκώς γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον. Ο λόγος για τον παραγωγό Μάρκο Σαπουντζόγλου που καλλιεργεί πάνω από 1200 στρέμματα με μπρόκολο στο Δυτικό Πέλλας, ενώ ήταν και ο πρώτος πριν από χρόνια, που στράφηκε και στην καινοτόμα καλλιέργεια των πολύχρωμων κουνουπιδιών, πορτοκαλί, πράσινων, κίτρινων και μοβ.

Η μονάδα του είναι πλήρως καθετοποιημένη και τα προϊόντα του από το χωράφι φτάνουν συσκευασμένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

Διάσωση σπόρων και φυτών από το «Πελίτι»

Σε μια εποχή που οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι κάνουν την επέλασή τους σε αρκετά προϊόντα που καταναλώνουμε η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι στη Δράμα συλλέγει και διασώζει παραδοσιακούς σπόρους και κρατά ζωντανό ένα κομμάτι της ιστορίας.

Στα 28 χρόνια λειτουργίας του, το Πελίτι έχει διασώσει πάνω από 4.000 ποικιλίες και έχει διανείμει σπόρους σε περισσότερους από 300.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιεργητές σε όλη τη χώρα.

Έκθεση με προϊόντα της κρητικής γης στη ΔΕΘ

Προϊόντα ποιοτικά και νόστιμα της Κρητικής γης, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν έως τις 14 Μαΐου την έκθεση με τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας, σε υπαίθριο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η μεγαλύτερη γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση, δίνει ραντεβού με τους λάτρεις των παραδοσιακών, αυθεντικών γεύσεων και τους φίλους των πολιτιστικών μας παραδόσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος