Ένθετο Γεωργία – Λ. Αυγενάκης: «Θα αποζημιώνονται και θα ενισχύονται όσοι πραγματικά παράγουν»

Ενισχύεται το σύστημα ελέγχου για την προστασία των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών με την προώθηση στη Βουλή του νέου θεσμικού πλαισίου για τις διαδικασίες ελέγχου, τα διοικητικά μέτρα και τις κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Γεωγραφικές Ενδείξεις, αλλά και στα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα.

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα ήδη έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώστοχός πάντα παραμένει και η αποτροπή των ελληνοποιήσεων. Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης σε όσους παρανομούν. Ακούμε το μήνυμά του στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤΝEWS

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων: Ισχυροποιεί τη θέση του στην αγορά 

Ένα από τα πιο γνωστά γαλακτοκομικά προϊόντα στη χώρα, είναι η βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, που έχει πίσω της μεγάλη ιστορία. Για πάνω από 60 χρόνια ο Αγροτικός Συνεταιρισμός βρίσκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων της ορεινής Αχαΐας, αλλά και της Ηλείας και της Αρκαδίας, προκειμένου να φθάσει στο τραπέζι των καταναλωτών το ποιοτικό και γευστικό αυτό προϊόν. Η κάμερα του ERTNEWS βρέθηκε στα Καλάβρυτα και κατέγραψε όλη την παραγωγική διαδικασία για τη φέτα ενώ άντλησε και πληροφορίες για τις επενδύσεις εκατομμυρίων που υλοποιεί ο Συνεταιρισμός προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην αγορά αλλά και να ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό.

Συνεχείς οι διακρίσεις για τις ελληνικές μπύρες

Στις μπύρες μπορεί να μην έχουμε παράδοση όπως άλλες χώρες, όμως χάρη στην ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν οι έλληνες ζυθοποιοί, την αγάπη και το μεράκι τους, οι μπύρες μας μπορούν να σταθούν με αξιώσεις παντού. Κερδίζουν όσους τις δοκιμάζουν με τη γεύση και το άρωμα τους, ενώα ο κλάδος δείχνει να έχει μεγάλη δυναμική.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος