Ένθετο Γεωργία: Καινοτόμο ρόφημα γιαουρτιού στη Δράμα – Στο μισό η παραγωγή σύκου στην Πελοπόννησο

Η κυκλική οικονομία εφαρμόζεται στο έπακρο στη Δράμα, σε ένα νέο καινοτόμο γαλακτοκομικό προϊόν που θα κάνει την εμφάνισή του στη αγορά πριν από τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα ρόφημα γιαουρτιού, που προέρχεται από την αξιοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων, του τυρόγαλου και του γιγαρτελαίου, του λαδιού απο κουκούτσια σταφυλιών.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Στο μισό η παραγωγή σύκου στην Πελοπόννησο

Μειωμένη στο μισό ήταν η φετινή παραγωγή σύκων σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Προβλήματα στις εξαγωγές του αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σύκων και Ξηρών Καρπών Καλαμάτας “ΣΥΚΙΚΗ” καθώς είναι λιγότερες οι ποσότητες που παραλαμβάνει απο τους δεκάδες παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται. Μονόδρομος, λένε οι ειδικοί, είναι η αναδιάρθρωση των γηρασμένων συκεώνων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τα πολλαπλά οφέλη της γεωργίας συντήρησης

Ολοένα και περισσότεροι αγρότες εφαρμόζουν τη γεωργία συντήρησης στις καλλιέργειές τους προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις τους, αλλά και στις τοπικές συνθήκες κάθε περιοχής. Τα οφέλη από αυτή τη μέθοδο είναι σημαντικά, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος