Ένθετο Γεωργία: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης φρούτων και λαχανικών στην ΕΕ

Βάρος στην ταυτότητα, την ποιότητα και την εξωστρέφεια ρίχνουν οι αγρότεςγια να μπορέσουν να παραμείνουν με αξιώσεις στο χώρο και να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία τα προϊόντα τους. Παραγωγοί από την Κρήτη και την Βαλένθια παίρνουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MediterraneanCombo για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών τους, σε αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη Γεωργία του ΕΡΤNEWS:

Σε ανοδική πορεία η καλλιέργεια λωτού στην Ελλάδα

Μπορεί η Ισπανία να πρωταγωνιστεί στην παραγωγή λωτών στην ΕΕ, αλλά και στη χώρα μας η καλλιέργειά τους κερδίζει συνεχώς έδαφος, ειδικά στην Πέλλα. Σε σύγκριση με άλλες καλλιέργειες θεωρείται απο αρκετούς, συμφέρουσα, λόγω του πιο χαμηλού κόστους παραγωγής της, αλλά και της ζήτησης των λωτών από την αγορά. Εξαγωγές τους γίνονται κυρίως προς τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Άρωμα Ελλάδας στην αγορά Ρουσάφα στη Βαλένθια

Στη Βαλένθια, στην αγορά Ρουσάφα όπου βρέθηκε η δημοσιογράφος Μαρία Σταθοπούλου, για τη δωρεάν διανομή δειγμάτων λωτών και κηπευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος MediterraneanCombo, την περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Γνώρισε έναν Κρητικό που φιλοδοξεί να κάνει όλους τους Ισπανούς να στραφούν στα ελληνικά προϊόντα. Είναι ιδιοκτήτης του «El greco», του μοναδικού καταστήματος σε όλη τη Βαλένθια που πουλά προϊόντα απο κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από λάδι, ρίγανη και μέλι της Κρήτης έως φάβα Σαντορίνης, αλλά και κρασιά διαφόρων περιοχών, ενώμαγειρεύει νόστιμα φαγητά, τα οποία γίνονται ανάρπαστα από τους πελάτες του, με τον μουσακά να κυριαρχεί στις προτιμήσεις τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος