Ένθετο Γεωργία: Έρχεται το νέο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ

Ένας ευέλικτος και αποτελεσματικός ασφαλιστικός οργανισμός για τους αγρότες ήταν πάντα το ζητούμενο και μέσα στους επόμενους 3 με 4 μήνες προβλέπεται ότι θα έχει νομοθετηθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ που θα το καθιστά αυτό εφικτό. Προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του Οργανισμού, ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, από τα γραφεία του ΕΛΓΑ, στο πλαίσιο των επισκέψεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σε εποπτευόμενους φορείς του. Ζητήθηκε από τα στελέχη του Οργανισμού να καταθέσουν προτάσεις για την αναμόρφωση και τη βελτίωση της λειτουργίας του, ενώ της ψήφισης του νομοσχεδίου, θα προηγηθεί διαβούλευση με τους αγρότες.
Μεγάλη σημασία όμως δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και στην εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, γι’ αυτό και προηγήθηκε η επίσκεψη στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό Δήμητρα που κύριο αντικείμενο έχει την υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

Από το σταύλο… στο ράφι με διακρίσεις

Μέλλον στον πρωτογενή τομέα βλέπουν αρκετοί νέοι. Επενδύουν τις γνώσεις τους στο επάγγελμα τους και διαπρέπουν. Στο ένθετο για τη Γεωργία γνωρίζουμε δυο κτηνοτρόφους από την Καστοριά, που όχι μόνο δίνουν βάρος στην τυποποίηση των προϊόντων τους, αλλά καλλιεργούν οι ίδιοι και τις ζωοτροφές τους.

ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΗΣ Η ΧΙΟΣ
Με το ένθετο για τη Γεωργία ταξιδεύουμε και στη Χίο, που είναι γνωστή όχι μόνο για τη μαστίχα αλλά και για τα κεράσια της με την ιδιαίτερη γεύση. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος