Ένθετο Γεωργία: Ελληνίδα η νέα αγρότισσα της χρονιάς στην ΕΕ

Περήφανους μας έκανε μια νέα παραγωγός αρωματικών φυτών από τη Χίο. Ανακηρύχθηκε αγρότισσα της χρονιάς για το 2023 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον 9ο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών. Βγήκε πρώτη στην κατηγορία για «το πιο Ανθεκτικό Έργο». Έχει όνειρα και παλεύει για το καλύτερο. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

Εφαρμογή agrisanap.gr του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκσυγχρονίζεται και προσθέτει διαρκώς νέες υπηρεσίες προς όφελος πάντα των αγροτών. Όπως η εφαρμογή agrisnap gr. Δείχνει τα αγροτεμάχια για τα οποία ο Οργανισμός ζητά περαιτέρω στοιχεία και επιτρέπει την λήψη και αποστολή φωτογραφιών απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για επιβεβαίωση της καλλιέργειας σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό γίνονται ταχύτατα οι απαραίτητες διορθώσεις. Τα αγροτεμάχια παύουν να είναι κίτρινα, γίνονται επιλέξιμα και οι αγρότες μπορούν στη συνέχεια να λάβουν τις ενισχύσεις τους. Τα βήματα για να μπει κάποιος στην εφαρμογή και να τη χρησιμοποιήσει είναι απλά, χάρη στα άκρως κατατοπιστικά βιντεάκια που ετοίμασε η Διεύθυνση Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ένα βιβλίο για τα μονοπάτια της τροφής μας και τη στροφή στην οικοτεχνία

Στην εξέχουσα σημασία του αγρότη-παραγωγού με δυνατότητες αυτοκατανάλωσης, μεταποίησης και εμπορίας σε μορφή Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας αναφέρεται το νέο βιβλίο του συγγραφέα δημοσιογράφου Δημήτρη Μιχαηλίδη. Τα μονοπάτια της τροφής μας, οδηγούν ολοένα και περισσοτέρους γεωργούς και κτηνοτρόφους στην οικοτεχνία. Κάποιοι έχουν μπει δυναμικά στην αγορά με τα προϊόντα τους και άλλοι, μην έχοντας ακόμα άδεια, φτιάχνουν – στο δικό τους χώρο – απόμαρμελάδες έως κρέμες και τυριά για τους ίδιους και τους φίλους τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος