Ένθετο Χωρίς Περιορισμούς: ΕΛΕΠΑΠ – Υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά και ενήλικες για πάνω από 80 χρόνια

Η ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί τον παλαιότερο φιλανθρωπικό οργανισμό της χώρας, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες αποκατάσταsης σε παιδιά αλλά και ενήλικες από το 1937.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 140.000 οικογένειες που είχαν μέλη με κινητικά προβλήματα και εγκεφαλική παράλυση έχουν στηριχτεί από τον οργανισμό.

Tο 2001 ιδρύθηκε στους κόλπους της ΕΛΕΠΑΠ, το πρώτο Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης & Κίνησης στην Ελλάδα, που παράγει πορίσματα για την αντιμετώπιση των βαδιστικών προβλημάτων σε παιδιά και ενήλικες σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Χωρίς Περιορισμούς στο ΕΡΤNEWS:

· «Η Κυψέλη» στη Μυτιλήνη: «Η Κυψέλη» ιδρύθηκε το 1997 στη Μυτιλήνη και διαθέτει ένα περιβάλλον όμορφο και φιλικό για τα άτομα με αναπηρία. Ο Σύλλογος καθημερινά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως σωματική άσκηση, μαθήματα υπολογιστών,εργαστήρια εικονογραφίας,μουσική, όπως επίσης συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους.

· Μια «Πόρτα Ανοιχτή» για τα ΑΜΕΑ: Στην Αργυρούπολη υπάρχει μια πόρτα ανοιχτή που διασφαλίζει ότι κανένας άνθρωπος με αναπηρία δεν θα μείνει μόνος και απροστάτευτος. Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα ανοιχτή” φέτος κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας, προσφέροντας όλα αυτά τα χρόνια παιδαγωγικές, θεραπευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες σε τουλάχιστον 4.000 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Η θεατρική ομάδα της, που δημιουργήθηκε το 1986, αποτελεί πλέον παράδοση για την εταιρεία με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις με την συμμετοχή αναπήρων και μη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος