Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε διόδια και ΚΤΕΛ – “Στέρεψαν” οι δικαιολογίες των… επίδοξων εξοδούχων

Αισθητά μειωμένη είναι σήμερα 27/4, η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας αλλά και ο αριθμός των  οχημάτων που αναγκάστηκαν σε αναστροφή από αστυνομικούς της τροχαίας. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού από τις έξι το πρωί που ξεκίνησαν τα δρομολόγια. Έλεγχοι διενεργούνται και καθ΄οδόν στα λεωφορεία και όποιος δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα αναγκάζεται να κατέβει. Αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η κίνηση ήταν μειωμένη με τους περισσότερους οδηγούς να είναι μόνοι  στα αυτοκίνητά τους και να κατευθύνονται για εργασία προς την Πιερία.

Χθες από τις έξι το πρωί έως τις 18:00 πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας 9.558 οχήματα προς την επαρχία, ωστόσο ο αριθμός όσων κατευθύνθηκαν προς Αθήνα ήταν μεγαλύτερος, 10.391 οχήματα. Σημειώθηκαν 163 επιστροφές και τέσσερις βεβαιώσεις παραβάσεων. Όσον αφορά στην κατάσταση στα διόδια των Αφιδνών, 12.921, είναι τα οχήματα που έφυγαν έως τις 18:00 και 12.652 αυτά που κατευθύνθηκαν προς Αθήνα, ενώ σημειώθηκαν 42 επιστροφές και μία παράβαση.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου οι έλεγχοι της τροχαίας, όπως και σε όλα τα διόδια είναι σε 24ωρη βάση, χθες 27/4 επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Στα ευτράπελα της ημέρας, στα διόδια της Ελευσίνας η περίπτωση ενός άνδρα – επίδοξου εξοδούχου – με πολυτελές όχημα, ο οποίος παρότι αναγκάστηκε σε αναστροφή επιχείρησε μετά από λίγη ώρα να ξαναπεράσει.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε την περίπτωση γυναίκας που ήρθε στα διόδια της Ελευσίνας για “να ρωτήσει” τους αξιωματικούς της τροχαίας, εάν μπορεί να ταξιδέψει στην Πρέβεζα…. για να περάσει το Πάσχα με τον σύζυγό της που διαμένει μόνιμα εκεί!  Πήρε αρνητική απάντηση και έφυγε αποκαρδιωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας εκτός Αθηνών μπορούν να φύγουν για την επαρχία αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν παρά μόνο μετά τις 10 Μαΐου.

Ποιές μετακινήσεις επιτρέπονται

Η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Το μόνο που μπορεί να ισχύσει από ιδιώτη γιατρό και αυτό είναι κατ΄εξαίρεση, σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις πολύ έκτακτης ανάγκης, είναι “να περάσει” το χαρτί από ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Λία Χριστάρα, Μαίρη Σκανδάλη

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ