Εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων – Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας η δράση αντιεμβολιαστών (video)

Σαρωτικούς ελέγχους κάνουν οι αρχές για την τήρηση των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενόψει και της εορταστικής περιόδου. Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, με σχέδιο για σαρωτικούς ελέγχους και συμμετοχή 9.000 αστυνομικών. Το Σάββατο 18-12-2021 έγιναν 82.971 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 252 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 86.300€ πρόστιμα, καθώς και επτά αναστολές λειτουργίας. Στον εισαγγελέα θα προσφύγει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου μετά από την φραστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αντιεμβολιαστών.

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, ο ηγέτης των αντιεμβολιαστών είναι ένας συνταξιούχος ψυχίατρος, πρώην μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Όπως αναφέρει η κ. Μαστοράκου: «με περικυκλώσανε για να μου επιδώσουν έγγραφο που έλεγε ότι τα εμβόλια είναι δηλητήρια, είμαι δολοφόνος και δηλητηριάζω τα παιδιά. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν στερείται λογικής και πρέπει αν διερευνηθεί ο σκοπός τους παρόμοιες επιθέσεις δέχονται πολλοί γιατροί γιαυτό θα απευθυνθώ στον εισαγγελέα».

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Αθηνών μπαίνει η δράση ομάδας στη Ρόδο που θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες παρακλάδι των θεματοφυλάκων του Συντάγματος.

Τα άτομα των οποίων η δραστηριότητα ερευνάται έχουν υποβάλει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού αναφορά – καταγγελία, την οποία χαρακτηρίζουν ως “Ιερή Δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120”.

Τα συγκεκριμένα άτομα δηλώνουν «θεματοφύλακες και κυνηγοί της όποιας παράνομης ενέργειας». Μέσω ιστοσελίδας που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών δίνονται οδηγίες στα υποψήφια μέλη και να ενημερωθούν για την δράση των «Θεματοφυλάκων» από τον τοπικό εκπρόσωπο, έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Κρεμαστή.

Την ίδια ώρα άλλη μια συγκέντρωση οργάνωσαν αντιεμβολιαστές στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Με πανό και συνθήματα διαδήλωσαν ενάντια στα πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Μαρία Μαγκλάρα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος