Ένταση στη Νέα Σμύρνη – Προσαγωγές και τραυματισμοί αστυνομικών

Ένταση επικράτησε αργά το μεσημέρι στην πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου υπήρξε συνωστισμός, με αφετηρία ελέγχους από τις αστυνομικές αρχές και διαπληκτισμούς με πολίτες οι οποίοι γενικεύτηκαν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ μια ομάδα επιτέθηκε σε αστυνομικούς, δύο από τους οποίους τραυματίστηκαν. Από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων για υπέρμετρη αστυνομική βία. Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. “σχετικά με βίντεο που εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες”.

Στο βίντεο που τράβηξε πολίτης, έχουν καταγραφεί αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., να ξυλοκοπούν νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο νεαρός φωνάζει να τον αφήσουν και επιχειρεί να ξεφύγει ωστόσο δέχεται και πάλι χτυπήματα. Οι αστυνομικοί τον κρατούν και συνεχίζουν να τον χτυπούν.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τους κατοίκους, όταν οι αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμο των 300 ευρώ, για άσκοπη μετακίνηση, σε δυο οικογένειες που κάθονταν στο σημείο μαζί με τα παιδιά τους, αν και είχαν στείλει το απαραίτητο sms και ήταν κάτοικοι της περιοχής.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ., σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι “κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς”.

“Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νωρίτερα περίπου 500 άτομα έκαναν πορεία από την πλατεία της Νέας Σμύρνη προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμαρτυρόμενα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι.

Τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών επικαλούμενος σχετικό, όπως σημειώνει, βίντεο.

“Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών. Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

“Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν”, επισημαίνει το ΚΚΕ.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος