Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Διακοπή «όχι αναβολή», ζήτησε από το ΜΟΔ ο συνήγορός του

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκε μετά τις 09:00 ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος θα δικαστεί για τέσσερις υποθέσεις κατά συρροή βιασμών τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με τον Αλέξη Κούγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας. Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει 3 γυναίκες τακτικές δικαστές, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας. Το δικαστήριο κλήρωσε και δυο αναπληρωματικά μέλη.
«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας διακοπή της δίκης.

Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

«Ζητούμε μία διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δεν ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Όπως ανέφερε, δεν δημιουργείται πρόβλημα για τον κατηγορούμενο και την κράτησή του, καθώς έχει ακόμη ένα εξάμηνο.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει εάν θα δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης, που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης.

Ο πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έφτασε λίγο μετά τις 9 στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την οδό Λουκάρεως.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού για το διάστημα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη. Μόλις μπήκε στην δικαστική αίθουσα, πρόσωπο του φιλικού του κύκλου του έπιασε το χέρι με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και τον κατηγορούμενο να οδηγείται στο εδώλιο.

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος