Ενώπιον του ανακριτή αύριο (22/3) οι έξι κατηγορούμενοι στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξάρθρωσαν οι αρχές την περασμένη Τρίτη.

Στο «επίκεντρο» του προβληματισμού των αρμόδιων αξιωματικών της αστυνομίας ο τρόπος δράσης αλλά και οι «μετακινήσεις» από το ένα κύκλωμα στο άλλο , τα οποία- όπως δείχνει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ -λειτούργησαν σαν «συγκοινωνούντα δοχεία».

Δύο ανήλικες που είχαν πέσει θύματα φέρεται να ήταν και στο κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης υπάρχουν «κοινά θύματα» αλλά και «κοινός δράστης» και στα δύο κυκλώματα.

Όπως υπογραμμίζεται: υπάρχει δράστης ο οποίος κατηγορήθηκε στην πρώτη δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο με αμοιβή και τώρα κατηγορείται για μαστροπεία.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους συνήθως , οι καταγγελίες, δεν γίνονται από τα θύματα, αλλά από συγγενικά πρόσωπα που υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά με τις κοπέλες, αφού εξαφανίζονται πολλές ώρες από το σπίτι τους –κυρίως την νύχτα- ή δέχονται «περίεργα» μηνύματα.

Το «δόλωμα» είναι το «εύκολο» και «γρήγορο» χρήμα. Οι κοπέλες –«θύματα», πείθονται και στην αρχή δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό και ότι κάποιοι τους εκμεταλλεύονται.

Όμως στην συνέχεια «ξυπνάει» ο φόβος αλλά και η ανησυχία.

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα από συνομιλίες μεταξύ κοριτσιών που είδαν χθες ( Τετάρτη 20/03) το φως της δημοσιότητας:

Ανήλικη: Δεν θα βγει σε καλό αυτή η ιστορία. Η … ( εννοεί την εγκέφαλο) φταίει για όλα. Στη αρχή το έκανε να μοιάζει εύκολο …και δες που καταντήσαμε…

Tην περασμένη Τρίτη είχαν συλληφθεί ακόμη δύο άτομα ηλικίας 55 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η σύλληψη 4 εμπλεκομένων στο κύκλωμα στο οποίο ως «εγκέφαλος» φέρεται μια 25χρονη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ από το καλοκαίρι του 2023 και έχοντας αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15 έως 17 ετών, τις διευκόλυνε να βρίσκουν «πελάτες».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από κάθε ανήλικη, φέρεται να έπαιρνε από 50 και μέχρι 100 ευρώ ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι κοπέλες που ήταν από 200 έως 400 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η αδερφή μίας από τις ανήλικες είδε στο κινητό της, κάποιες συνομιλίες ενημέρωσε την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες.

Κάποιοι από τους «πελάτες», φέρεται, σε συνεννόηση με την 25χρονη, να παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δύο κατηγορούνται ότι μετέφεραν τις ανήλικες στα ξενοδοχεία χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους. Επίσης συνελήφθη και μία γυναίκα 21ενός ετών η οποία κατηγορείται ότι προήγαγε στην πορνεία μία από τις ανήλικες παίρνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε.

Αύριο το πρωί( Παρασκευή 22/03) και οι 6 κατηγορούμενοι για την υπόθεση θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος