Δ. Λιγνάδης: Ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο βιασμούς, αθώος για άλλους δύο – Ο εισαγγελέας ζητά να μην δοθούν ελαφρυντικά

Array

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο το Δημήτρη Λιγνάδη για δυο βιασμούς κατά πλειοψηφία, για το βιασμό του 17χρονου τότε αγοριού σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου το 2015 και για το βιασμό 17χρονου στο σπίτι του γνωστού ηθοποιού επίσης το 2015. Στην πρώτη περίπτωση η απόφαση ήταν 4-3, μειοψήφησαν η πρόεδρος, μια σύνεδρος και ένας ένορκος. Στη δεύτερη περίπτωση η απόφαση ήταν 5-2, μειοψήφησαν η πρόεδρος και μια σύνεδρος, που είχαν την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος.

Αντίθετα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αθώωσε το Δημήτρη Λιγνάδη για τους άλλους δυο βιασμούς. Ομόφωνα για την καταγγελόμενη πράξη του βιασμού του ενηλίκου άνδρα, που ουδέποτε έδωσε το παρών στην ακροαματική διαδικασία και κατά πλειοψηφία για τον 27χρονο σήμερα Αιγύπτιο. Σε αυτήν την περίπτωση δυο γυναίκες ένορκοι, είχαν την άποψη ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί. Συνεπώς, η εισαγγελική εισήγηση έγινε εν μέρει δεκτή, καθώς ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή Λιγνάδη για τρεις βιασμούς.

Ο εισαγγελέας ζητά απόρριψη των ελαφρυντικών

Η μάχη της υπεράσπισης τώρα δίνεται για τα ελαφρυντικά, προκειμένου να πέσει στα μαλακά ο κατηγορούμενος. Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον κατηγορούμενο.

Κατάμεστη η αίθουσα και ο προθάλαμος του δικαστηρίου. Είναι εδώ εκπρόσωποι κομμάτων, από το ΣΥΡΙΖΑ, η Σια Αναγνωστόπουλου και από το Μέρα 25, ο Κλέων Γρηγοριάδου και ο Κρίτων Αρσένης. Παρόντες στο δικαστικό Μέγαρο και πολλοί αλληλέγγυοι στους τρεις καταγγέλοντες, που βρίσκονται από πολύ νωρίς μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος