Ενισχύοντας τον θεσμό της αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων – Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις

Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και συζήτηση γύρω από ζητήματα που αφορούν την αναδοχή των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα, διοργανώνει το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας στις 12, 19 και 26 Ιανουαρίου 2022.

Στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και από τις οργανώσεις ΑΡΣΙΣ και ΜΕΤΑδραση.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω Zoom και απευθύνονται σε επαγγελματίες που εργάζονται με ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-τριες και πρόσφυγες, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς κ.ά.

Η πρώτη εκδήλωση με θέμα «Ασυνόδευτα και Χωρισμένα από την Οικογένειά τους Παιδιά: Προφίλ, Στατιστικά, Προκλήσεις & Ανάγκες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 στις 12:00 μ.μ. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ και αν ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Η δεύτερη εκδήλωση με θέμα «Νομικό Πλαίσιο και Δικαιώματα για Ασυνόδευτα και Χωρισμένα από την Οικογένειά τους Παιδιά» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στις 12:00 μ.μ. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ και αν ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Η τρίτη εκδήλωση με θέμα «Πρωτοβουλίες για την Ένταξη των Ασυνόδευτων Παιδιών στην Οικογενειακή Φροντίδα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 στις 12:00 μ.μ. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ και αν ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν – Απαραίτητη η προεγγραφή. Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι τρεις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης “FA.B! Family-Based Care for Children in Migration”, στην οποία συμμετέχει το ΚΜΟΠ και η οποία στοχεύει στη βελτίωση του συστήματος εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας και αναδοχής για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-τριες / πρόσφυγες και στην προώθηση της ευημερίας και του βέλτιστου συμφέροντος αυτών των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο fab-project@kmop.org / konstantopoulou.i@kmop.org και στο 210 3637547.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος