Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες καθώς η περαιτέρω στάση τους θα κριθεί σε δύο πανελλαδικές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη σε Τέμπη και Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Για σήμερα Δευτέρα έχει αποφασιστεί αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.
Στη Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, νέα μπλόκα στήνουν οι αγρότες, με τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού, αλλά και στα τελωνεία, να υπερβαίνουν πλέον τα 8.000. Στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται καθημερινά ολοένα και περισσότερες τάξεις παραγωγικών και άλλων επαγγελματικών φορέων, ενώ και απλοί πολίτες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ύστερα από το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι συμμετέχοντες στα μπλόκα.
Στο μεταξύ, την Τρίτη οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της πρωτοβουλίας και συντονιστής του μπλόκου στην Κουλούρα. Παράλληλα, αύριο, αναμένεται να κατευθυνθούν στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.
Σχετικές ειδήσεις:
Ηράκλειο: Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες
ΕΡΤ Ιωαννίνων: Μπλόκα αγροτών και στην Ήπειρο
Φλώρινα: Μπλόκο των αγροτών στην Ε.Ο. Φλώρινας -Έδεσσας στο κόμβο Αντιγόνου-πορεία των αγροτών της Φλώρινας στο συνοριακό σταθμό της Νίκης
Βόλος: Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες-Απεργία και πορείες φορτηγατζήδων
Δυτική Μακεδονία: Το… ωράριο των αγροτικών μπλόκων
Αλεξανδρούπολη: Κλείνουν το τελωνείο των Κήπων από τις 12έως τις 4μμ οι αγρότες
Καβάλα: Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες
Πηγή: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος