Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε τροχαίο στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθήνας στο ύψος του Πλαταμώνα – Μια ανήλικη μεταξύ των τραυματιών

Ένας 19χρονος νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε περίπου στις 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Απριλίου στην ΠΑΘΕ, 200 μέτρα μετά την έξοδο της σήραγγας του Πλαταμώνα στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ που μόλις είχαν σταματήσει στη ΛΕΑ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου και να τραυματιστούν σοβαρά οι τρεις επιβάτες του.

Σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται οι τρεις επιβαίνοντες στο ΙΧ, στο οποίο έπεσε πρώτα επάνω του το λεωφορείο. Οι δύο βρίσκονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι δύο τραυματίες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πρόκειται για έναν 23χρονο και ένα 28χρονο εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.
Οι επιβαίνοντες στο δεύτερο ΙΧ, μεταξύ των οποίων και μια ανήλικη 8 ετών, με τους γονείς της 42 και 44 ετών, ήταν πιο ελαφρά τραυματισμένοι και νοσηλεύθηκαν στη Λάρισα.

Ο οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που μετέφερε 75 επιβάτες, συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Σήμερα (23 Απριλίου 2023) και ώρα 01.30 περίπου, στο 402,950 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας, Δ.Χ. λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επίσης ήταν σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου ημεδαπού και τον τραυματισμό 3 ημεδαπών ανδρών, που επέβαιναν στο πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Επίσης τραυματίστηκαν και 3 άτομα, εκ των οποίων η μία ανήλικη, που επέβαιναν στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας”.

Ελ. Αποστολίδου, Χ. Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος