Ένας Αρχιμανδρίτης που ξεκίνησε από «χρυσός» αθλητής και κατέληξε καθηγητής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων (video)

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης μίλησε για την ιστορία της ζωής του και πιο συγκεκριμένα για το χρυσό μετάλλιο στη κολύμβηση, τη συγγραφή διάφορων παιδικών βιβλίων και τα μαθήματα ειδικής αγωγής που παραδίδει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Ο ιερωμένος μίλησε για τον καιρό που έζησε στην Καλκούτα ως εθελοντής του ΟΗΕ και υπηρέτησε μαζί με την Μητέρα Τερέζα, για το διάστημα που πέρασε στο Γιοχάνεσμπουργκ μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα, όπου μαζί εργάσθηκαν για τα δικαιώματα ισότητας ανάμεσα στους μαύρους και τους λευκούς, αλλά και για τη συνεργασία του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στη Γιουγκοσλαβία για το «stop bombing» και την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για το πόσο καταστροφικός είναι ο πόλεμος για όλες τις γενιές.

Στη κολύμβηση χρυσό πήρε το 1984 στη Βαρκελώνη και στη Ρώμη, ενώ το πρώτο βιβλίο που έγραψε ήταν το παραμύθι «Θυμήσου πόσο πολύ που έλειψες», το οποίο απέσπασε το παγκόσμιο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας.

«Κάποια στιγμή θυμήθηκα τα λόγια της μητέρας μου, η οποία μου είχε πει πως ό,τι ζεις στην έκσταση δεν θα μπορέσεις ποτέ να το στερεώσεις σε λόγο. Πολέμα λοιπόν με μύθους και αλληγορίες, με παραμύθια με κοινές και σπάνιες λέξεις. Όταν δεις ότι όλο αυτό λαμβάνει σάρκα και οστά, τότε θα δεις ότι έχεις πετύχει», είπε στη συνέντευξή του ο Αρχιμανδρίτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος