«Ένα τραγούδι για την Ουκρανία»: Ο Ν. Πορτοκάλογλου και ο πρόεδρος της ΕΡΤ μιλούν για την μεγάλη βραδιά (video)

Για την ξεχωριστή «βραδιά προσφοράς» της Δευτέρας 4 Απριλίου, οπότε και από τις 22:00 η ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα με αναμετάδοση, θα παρουσιάσουν ένα διαφορετικό «Μουσικό Κουτί», αφιερωμένο στους άμαχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, μίλησαν ο δημιουργός Νίκος Πορτοκάλογλου και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη και 40 ακόμη καλλιτέχνες θα συνυπάρξουν στην πρωτοβουλία της ΕΡΤ με τίτλο «Ένα τραγούδι για την Ουκρανία».

Δείτε ΕΔΩ live το «Μουσικό Κουτί» για τους άμαχους & πρόσφυγες της Ουκρανίας

Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Πορτοκάλογλου, υπάρχει ήδη κινητοποίηση του κόσμου με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιώντας εντυπωσιακές προσφορές. Οι πολίτες καλούν και στέλνουν SMS, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν, όπως είπε, να κάνουν και τραπεζική κατάθεση.

«Ένα τραγούδι για την Ουκρανία»: Ο Ν. Πορτοκάλογλου και ο πρόεδρος της ΕΡΤ μιλούν για την μεγάλη βραδιά (video)

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, έκανε γνωστό ότι ο «νονός» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ μίλησε για ένα διαφορετικό «Μουσικό Κουτί». «Είναι χιλιάδες οι πολίτες που έχουν συμμετάσχει ήδη», είπε.

«Επειδή είχα την τύχη να βρεθώ στα γυρίσματα, οι τηλεθεατές και οι ακροατές της ΕΡΤ θα δούν περί τις δυόμισι ώρες εκπομπής, ωστόσο τα γυρίσματα διήρκησαν 14 ώρες, αποτελώντας έναν μικρό τηλεοπτικό άθλο. Γι’ αυτό οφείλω και προσωπικά και εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ να ευχαριστήσω και το Νίκο και τη Ρένα, τους μουσικούς και τους τεχνικούς» είπε μεταξύ άλλων. «Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο να φιλοξενηθούν 40 καλλιτέχνες μέσα σε μόλις δυόμισι ώρες», πρόσθεσε σχετικά.

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, WIND και VODAFONE που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας να μην γίνει καμία παρακράτηση από αυτά συγκεντρώνουμε από το πρωί της Δευτέρας» σημείωσε.

«Είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, κι ελπίζω, επειδή είναι ένα πολύ μεγάλο juke box αυτό που θα δούμε σήμερα, για κάθε κέρμα που θα ρίχνει κάθε αγαπημένος καλλιτέχνης να αναλογούν χιλιάδες δικά μας κέρματα και να συγκεντρωθεί όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσό για τον ουκρανικό λαό που εξακολουθεί να δοκιμάζεται από αυτή την ρωσική εισβολή», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρθηκε στον ουκρανικό λαό, λέγοντας ότι όλος ο πλανήτης έχει εντυπωσιαστεί και τον θαυμάζει για το πώς αντιμετωπίζει όσα βιώνει, ενώ πρόσθεσε: «Έχουν γίνει ένα παράδειγμα ηρωισμού και αντίστασης και υπεράσπισης της πατρίδας τους και της δημοκρατίας τους (..) Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζω να μαζέψουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσό. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που ήταν εκεί για να προσφέρουν. Είναι πάντα συγκινητικό όταν “συναντιέται η οικογένεια”. Δεν τραγουδούν μόνοι τους οι συμμετέχοντες. Κάνουμε ένα φινάλε ομαδικό».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας επισήμανε ότι μεταξύ των συμμετεχόντων στη μεγάλη βραδιά είναι και ο Έρικ Μπάρτον, ο οποίος μάλιστα θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο στούντιο του «Μουσικού Κουτιού» της ΕΡΤ.

«Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα κατευθυνθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ο οποίος θα μεταβιβάσει κατευθείαν ολόκληρο το ποσό στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό. Υπάρχει και ο τραπεζικός λογαριασμός στην Eurobank του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει και μεγαλύτερο ποσό. Θα ανακοινώσουμε το πρωί της Τετάρτης το τελικό ποσό, διότι την Τρίτη θα λειτουργούν οι γραμμές. Θα ανακοινωθούν και τα ονόματα όσων το επιθυμούν και πραγματοποιήσουν έμβασμα μεγαλύτερου ποσού» είπε ακόμα.

«Ένα τραγούδι για την Ουκρανία»: Ο Ν. Πορτοκάλογλου και ο πρόεδρος της ΕΡΤ μιλούν για την μεγάλη βραδιά (video)

«Για όσους είναι συνδρομητές COSMOTE και προσπαθήσουν να στείλουν SMS, ίσως λάβουν την ενημέρωση ότι έχουν φραγή κλήσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί σε ορισμένα τηλέφωνα τελευταίας γενιάς, για την προστασία του καταναλωτή, πολλές φορές μπαίνει μια “οριζόντια φραγή”. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει κλήση από σταθερό τηλέφωνο, ώστε να προσφερθεί το ποσο» πρόσθεσε ακόμα ο πρόεδρος της ΕΡΤ, γνωστοποιώντας μια τεχνική πληροφορία.

Αποκάλυψε δε, ότι το φινάλε της ειδικής αυτής εκπομπής αποτελείται από τρία τραγούδια.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος