Ένα τραγούδι για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 – Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Array

Στην Ελλάδα, περισσότερα από 150 παιδιά ετησίως διαγιγνώσκονται με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αριθμός που φαίνεται να αυξάνει συνεχώς, ενώ παγκοσμίως σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), ο αριθμός των διαγνωσμένων παιδιών και εφήβων υπερβαίνει το 1,1 εκατομμύριο.

Καθώς τα ποσοστά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αυξάνονται ραγδαία τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως και η νόσος εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), ένα φιλανθρωπικό σωματείο που βρίσκεται σταθερά εδώ και 39 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά και τους νέους με Διαβήτη τύπου 1 σε όλη τη χώρα, το 2021 αποφάσισε να συμβάλει και στην ενίσχυση της έρευνας του διαβήτη και σχεδίασε την καμπάνια «Ζω τη ζωή, μ’ ένα τραγούδι!», με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την επιχορήγηση ερευνητικού προγράμματος με αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά και τους εφήβους.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. βρήκε έναν πολύτιμο συμπαραστάτη, την δισκογραφική εταιρεία Panik Records, οι άνθρωποι της οποίας ενθουσιάσθηκαν με το εγχείρημα και υιοθέτησαν το όραμα, κάνοντας το στόχο και δικό τους.

Έτσι, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. ένωσε τις δυνάμεις της με την Panik Records, τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, την ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου και τον στιχουργό Θάνο Παπανικολάου, που αγκάλιασαν αμέσως την προσπάθεια και δημιούργησαν αφιλοκερδώς ένα υπέροχο τραγούδι για την Π.Ε.Α.Ν.Δ. και τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1.

Ένα τραγούδι για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 – Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Οι τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες «συμμάχησαν» και μετέτρεψαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο σε τραγούδι όλα εκείνα που περικλείονται στο όραμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.: Πιστεύω, Ελπίζω, Αγωνίζομαι, Νικάω τον Διαβήτη.

Το τραγούδι «Ζω τη Ζωή» κυκλοφορεί από την Panik Records σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής και συνοδεύεται από music video στο YouTube. Στόχος είναι το τραγούδι να μπει στις καρδιές μικρών και μεγάλων και να αποτελέσει την αφορμή ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό για τη χρηματοδότηση του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο ευελπιστεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, μιας νόσου που προσβάλλει κατά κύριο λόγο το πιο πολύτιμο μέρος της κοινωνίας μας, τα παιδιά και τους νέους.

Για την επίτευξη του σκοπού της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα στη διεύθυνση www.peand.gr, μέσω της οποίας μπορούν όλοι να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, κάνοντας δωρεά από 1 ευρώ και βάζοντάς το δικό τους λιθαράκι στη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1.

Πώς να συμμετάσχετε κι εσείς στην προσπάθεια

Δείτε το video clip στο Panik YouTube, στη ροή του PanikTV (μέσω CosmoteTV), στα social media της Panik Records, στο site & τα social media της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Σκανάρετε το QR code του τραγουδιού στην αφίσα που έχει αναρτηθεί πανελλαδικά στα σχολεία, στα διαβητολογικά ιατρεία και σε πολλά άλλα σημεία.

Κάνετε μια δωρεά (από 1 ευρώ) στην πλατφόρμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. που δημιουργήθηκε για την καμπάνια «Ζω τη ζωή, μ’ ένα τραγούδι!» (www.peand.gr).

• Ακούσετε το τραγούδι όσες περισσότερες φορές μπορεί καθένας, καθώς όλα τα έσοδα από την ακρόαση του τραγουδιού θα δοθούν από την Panik Records στην Π.Ε.Α.Ν.Δ.


Η Προκήρυξη του ερευνητικού προγράμματος έχει ήδη αποσταλεί από την Π.Ε.Α.Ν.Δ.:

  • Στους φορείς: Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.), Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
  • Στα ερευνητικά κέντρα των: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, Ίδρυμα Φλέμινγκ, Δημόκριτος, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
  • Στα Πανεπιστήμια: Αθήνας, Κρήτης, Πατρών, Λαρίσης, Θεσσαλονίκης στις σχολές Ιατρικής, Βιολογίας και Νοσηλευτικής.

Το αντικείμενο της έρευνας θα εστιάζει στους τομείς: διάγνωση, πρόληψη, φαρμακολογία (νέες τεχνικές ινσουλινοθεραπείας), γενετική, επιδημιολογία, θεραπευτική αντιμετώπιση, επιπλοκές (πρόληψη, μηχανισμοί, επιδημιολογικά δεδομένα).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος