Εμβολιασμοί: Προτροπή από άμβωνος την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες (video)

Η εγκύκλιος που προτρέπει για εμβολιασμό και «θεμελιώνει θεολογικά ως δώρο θεού την παρουσία γιατρών και φαρμάκων», Θα σταλεί στις Μητροπόλεις για να διαβαστεί στις εκκλησίες κάθε ενορίας την Κυριακή, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Στο κείμενο θα περιλαμβάνεται και νέα προτροπή να μην παρασύρονται οι πιστοί από όσα μη έγκυρα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά με τις εικόνες διαδηλωτών με σταυρούς στις συγκεντρώσεις κατά του εμβολιασμού ο μητροπολίτης Αθηναγόρας επισήμανε:

«Βρίσκουν την ευκαιρία να συνενώνονται παλαιοημερολογίτικες και παρατάξεις που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Οι πιστοί μας δεν κάνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε συγκεντρώσεις. Έχουν τρόπους να διαμαρτυρηθούν κόσμια προς την Μητροπολίτη ή μέσω ιστοσελίδων».

Την ίδια ώρα από την ίδια εκπομπή της ΕΡΤ ο διευθυντής ΕΣΥ- Β’ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, επαναλάμβανε ότι πρόκαιται για «πανδημία της νεότητας», που διασπείρεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ενδεικτικά ανέφερε εισαγωγή ανεμβολίαστου 52χρονου αλλά και 62χρονου πλήρως εμβολιασμένου με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου επαναλαμβάνοντας πως είναι ανησυχητική η εικόνα των ησιών και πώς θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους επισκέπτες.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος