ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Πορεία μνήμης για την επέτειο ενός έτους από το θάνατο του Νίκου Σαμπάνη

Array

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του Νίκου Σαμπάνη και η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης.

Όπως αναφέρει η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: «Το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ μαζί με την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη πραγματοποίησαν πορεία μνήμης για την επέτειο ενός έτους από τον θάνατό του. Η πορεία ξεκίνησε από το Κερατσίνι, στο σημείο οπού η 8χρονη Χουρντί (μικρή Ρομ) Όλγα βρήκε τραγικό θάνατο σφηνωμένη στην βαριά μεταλλική πόρτα εργοστασίου και τερματίστηκε στο Πέραμα, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 18χρονος Ρομ Νίκος Σαμπάνης, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη με 36 σφαίρες.ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Πορεία μνήμης για την επέτειο ενός έτους από το θάνατο του Νίκου Σαμπάνη

Οι παρευρισκόμενοι, τόσο στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη Όλγα, όσο και στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 18χρονος Νίκος, κράτησαν αναμμένα κεριά τιμώντας σιωπηλά τη μνήμη τους.

Την μνήμη των δύο αδικοχαμένων νέων, τίμησαν σύσσωμη η οικογένεια του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλειος Πάντζος μαζί με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθηκαν ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας Κρίτων Αρσένης και ο Χάρης Παπακώστας από το ΜέΡΑ25, οι Άγγελος Βρεττός και Αντώνης Αντανασιώτης, μέλη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθηνά Ζυμάρη από τον Δήμο Περάματος και Παναγιώτης Καραγιαννίδης από τον Δήμο Κερατσινίου και η Βίκυ Δέδε από τον Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Πορεία μνήμης για την επέτειο ενός έτους από το θάνατο του Νίκου Σαμπάνη

Με το πέρας της πορείας μνήμης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλειος Πάντζος προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης, της ενότητας και του αγώνα κατά των διακρίσεων και των εγκλημάτων μίσους.

Η μακρά ιστορία των Ρομά μας έχει δείξει πως το όπλο απέναντι στην λήθη, είναι η μνήμη. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, δεν ξεχνά και τιμάει την μνήμη όλων των θυμάτων εγκλημάτων μίσους και ρατσιστικής βίας, που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται δραματικά, επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα του αγώνα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και στην ρητορική μίσους κατά των Ελλήνων Ρομά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος