Ελευσίνα: «Επικίνδυνο και επιβλαβές» το πλοίο που εκδηλώθηκε πυρκαγιά

Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλει την τελευταία περίοδο ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας για την απομάκρυνση επιβλαβών πλοίων που είχαν μείνει παρατημένα στην περιοχή. Παρά την απομάκρυνση αρκετών από αυτά, σε ένα από τα εναπομείναντα ξέσπασε πυρκαγιά η οποία τελικά αντιμετωπίστηκε.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας σε ανακοίνωσή του: «Την 24-05-2022 και περί ώρα 00:05 εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστο λόγο σε πλοίο, που ελλιμενίζεται στην Αμερικάνικη προβλήτα στον λιμένα Ελευσίνας.

Το παραπάνω πλοίο έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και επιβλαβές σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2881/2001, όπως ισχύει.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας ξεκίνησε η διαδικασία κατάσβεσης από την Π.Υ. Ελευσίνας, που κατέφθασε με τρία πυροσβεστικά και προσωπικό, από ξηράς και από θαλάσσης με Ρ/Κ πυροσβεστικό σκάφος που ζητήθηκε από τις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας.

Περίπου στις 03:30 η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και στη συνέχεια στελέχη της Π.Υ. Ελευσίνας προέβησαν σε έλεγχο επί του πλοίου, όπου αυτό κατέστη δυνατό, δίχως να εντοπιστούν ευρήματα.

Η κατάσβεση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Σε πρώτο έλεγχο από ΠΛΣ-108 Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας δεν εντοπίστηκε ρύπανση θαλασσίου χώρου και παράλληλα ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας διενεργείται προανάκριση, ενώ στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας και Π.Υ. Ελευσίνας πρόκειται διενεργήσουν νέο έλεγχο επί του πλοίου και θα πραγματοποιηθεί αυτοψία προς διακρίβωση των αιτιών-συνθηκών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Από πλευράς Δήμου Ελευσίνας και δεδομένης της δικαιοδοσίας του Ο.Λ.Ε. στο σημείο, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας & προς το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να γίνουν άμεσα όλα τα νόμιμα για την ανέλκυση και απομάκρυνσή του με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, σε συνέχεια μάλιστα, και της σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας και τόνισε «Για εμάς είναι αδήριτη ανάγκη η απομάκρυνση και η ανέλκυση όλων των επιβλαβών πλοίων που βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας καθώς επίσης και στην Βλύχα, λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που υφίσταται η περιοχή».

Σχετική είδηση: Πυρκαγιά σε παροπλισμένο πλοίο στο λιμάνι της Ελευσίνας – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος