Σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα – Τι θα γίνει με τα sms

Η επόμενη του Πάσχα, σηματοδοτεί τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών λόγω πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα. Με το άνοιγμα της εστίασης σε πρώτο πλάνο, απελευθερώνονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το τι θα ισχύσει με τα sms, με πιθανότερο σενάριο η χρήση τους να σταματήσει το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου.

Δεκάδες ήταν οι πολίτες που είδαν για άλλη μία ημέρα το δρόμο της επιστροφής καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ταξιδέψουν εκτός νομού.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών: “Οι συνάδελφοι ακούνε πολλές προφάσεις, από δουλειές υδραυλικά και ηλεκτρικά, παροχή βοήθειας και όλη η οικογένεια μέσα, γιατρούς και κτηνίατρους”.

Οι δικαιολογίες των επίδοξων εκδρομέων συνεχίζονται με το ταξίδι στην επαρχία να ξεκινάει και να τελειώνει στα διόδια των Αθηνών. Σε μία περίπτωση μάλιστα, μία νομοταγής πολίτης, ξεκίνησε από το Θησείο για να πάει στην Ελευσίνα να ρωτήσει αν μπορεί να ταξιδέψει τη Μεγάλη Πέμπτη.

Όσοι οδηγοί διαπιστώνεται ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης τους ζητείται να βγουν από την ουρά και να σταθμεύσουν το αυτοκίνητο τους για επανέλεγχο. Όσοι τελικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν εκτός νομού, αναγκάζονται να γυρίσουν στην Αθήνα.

Σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα – Τι θα γίνει με τα sms
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι και στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το Σάββατο μέχρι σήμερα τουλάχιστον 300 άτομα έχουν απομακρυνθεί, επειδή δεν είχαν τα κατάλληλα έγγραφα μετακίνησης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι: “Γνωρίζω πως όλοι θα θέλαμε να είμαστε στα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή”.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου αναμένεται να καταργηθεί το sms στο 13033

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άρης Σκέρτσος, επισημαίνει πως: “στο πρώτο 15μερο Μαΐου θα σταματήσουν τα sms στο 13033”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Aριστοτελία Πελώνη, δήλωσε: “Το θέμα των sms θα εξεταστεί θα υπάρχουν κεντρικές επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες ως προς τις υπερτοπικές ισχύει ότι έχει ανακοινωθεί απελευθέρωση στις 15 Μαΐου ως προς τις διαδημοτικές εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης το λογικό θα ήταν να αρθεί η απαγόρευση, ωστόσο και για αυτό θα υπάρχουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες”.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 11:00 το βράδυ.

Σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα – Τι θα γίνει με τα smsΤο “ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”

Ασφαλή ταξίδια χωρίς περιορισμούς φέρνει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, που θα ψηφιστεί τη Μ. Τετάρτη 28/4, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα είναι έτοιμο μέσα στον Ιούνιο.

Ψηφιακά μέσω κινητού ή σε έντυπη μορφή, θα βεβαιώνει ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί, έχει αρνητικό μοριακό τεστ ή έχει περάσει τη νόσο, ενώ θα σέβεται την προστασία δεδομένων, την ασφάλεια και το απόρρητο.

Όπως δήλωσε ο Πολύκαρπος Χαλκίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας: “Είμαστε πανέτοιμοι για τη φετινή χρονιά και σίγουρα το πράσινο πιστοποιητικό θα ενισχύσει την μεγαλύτερη ασφάλεια για τους τουρίστες που θα έχουμε φέτος”.

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα είναι συμβατό με τα συστήματα χωρών εκτός της Ε.Ε. και κάθε χώρα θα αποφασίζει πώς θα το χρησιμοποιεί στο εσωτερικό της.

“Θα είναι πάρα πολύ σημαντική η σύνδεση του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ΙΑΤΑ στο travel pass”, αναφέρει ο Ανδρέας Παπαθεοδώρου, πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης.

Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα με την κάρτα εμβολιασμού του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας τους θα είναι οι Βρετανοί. Όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αρνητικό μοριακό τεστ.

Σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα – Τι θα γίνει με τα smsΌπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στη «The Sun»: «Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποκτήσει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, έχουμε δει τις κάρτες του βρετανικού Συστήματος Υγείας όπου αναγράφονται οι δύο ημερομηνίες ραντεβού για τον εμβολιασμό και τις αποδεχόμαστε».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Οικονόμου, τουριστικός πράκτορας, επισημαίνει: “Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα που η Ελλάδα απελευθέρωσε τις μετακινήσεις των Βρετανών πολιτών προς τη χώρα μας, παρατηρούμε ραγδαία αύξηση των κρατήσεων ιδιαίτερα από τα μέσα Ιουνίου και μετά”.

Με τρεις πτήσεις ημερησίως η Αμερικανική Delta Air Lines επιλέγει την Αθήνα, ως τον πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό στην μετά-covid εποχή.

“Περίπου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου βλέπουμε να αποκτούμε μια καλύτερη ροή σε κρατήσεις”, επισημαίνει ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ξενοδόχων.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε σε παγκόσμιο παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού με το βραβείο «Global Champion Award for COVID-19 Crisis Management».

Σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα – Τι θα γίνει με τα smsΤο Πάσχα στην Αττική

Η προσδοκία για Πάσχα στο χωριό δεν πραγματοποιήθηκε και έτσι οι Αθηναίοι στράφηκαν στα πέριξ διαλέγοντας την εναλλακτική κοντινών προορισμών. Την τιμητική τους έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές τις Αττικής, με τα ξενοδοχεία και τις κατοικίες airbnb να γνωρίζουν έκρηξη κρατήσεων.

Σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής στα καταλύματα τύπου airbnb η πληρότητα αγγίζει το 100% για τις ημέρες του Πάσχα. Από Βουλιαγμένη, Βάρκιζα και Λαγονήσι μέχρι και το Σούνιο, αλλά και από την πλευρά του Ευβοϊκού σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη.

Ο Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης – δήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, αναφέρει: “Κυρίως στα AIRBNB υπάρχει μεγάλη αύξηση στη ζήτηση και νομίζω ότι έχουμε φτάσει στα όρια της πληρότητας για την περίοδο του Πάσχα”.

Οι περισσότερες κρατήσεις είναι για Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.

Ο Φώτης Τζάνος, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης τουριστικών ακινήτων, επισημαίνει: “Η ζήτηση για σπίτια ειδικά κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής είναι πάρα πολύ αυξημένη αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Φέτος όντως οι τιμές σε σχέση με άλλες χρονιές για την περίοδο του Πάσχα και είναι λογικό είναι αυξημένες κατά 30% και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως και 40%”.

Οι τιμές των καταλυμάτων στις παραθαλάσσιες περιοχές είναι τσουχτερές για ένα παραθαλάσσιο διαμέρισμα οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από τα 80 έως τα 120 ευρώ τη βραδιά ενώ αν κάποιος θελήσει να κάνει διακοπές πολυτελείας κι επιλέξει μια βίλα, τότε θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη γιατί η ενοικίαση αγγίζει έως και τα 50 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Χαρά Γιαννοπούλου, Κώστας Παπαδόπουλος, Σόνια Φίλη, Ηλίας Κούκος, Μαρία Μαγκλάρα, Ρεγγίνα Σαβούρδου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος