Ελέγχεται από την εισαγγελία και για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής (video)

Τρίτος εισαγγελικός έλεγχος για τον γνωστό παρουσιαστή της τηλεόρασης που ήδη ερευνάται για άλλες περιπτώσεις αδικημάτων.
Η πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που χρησιμοποιούσε ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής τίθεται υπό εισαγγελικό έλεγχο με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η νέα δικογραφία, τρίτη κατά σειρά που σχηματίστηκε, αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλλε, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.
Υπενθυμίζεται πως ο τηλεπαρουσιαστής είναι ήδη ερευνώμενος για σοβαρά οικονομικά και μη αδικήματα.
Σύμφωνα με καταγγελίες, ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία.
Η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας προς τον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο που ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ο ερευνώμενος δεν είναι μέλος της, ζητώντας την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Επίσης στην δικογραφία θα συσχετιστεί και ο φάκελος που έφθασε στην εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα. Στον φάκελο ο κ. Τασούλας περιλαμβάνει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο ερευνώμενος προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να τού χορηγηθεί σχετική άδεια.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος