ΕΛ. ΑΣ.: Για υποθέσεις υποστήριξης τρομοκράτη, πλαστογραφίας και συνέργειας σε απόπειρα βιασμού οι τρεις συλλήψεις στην Αττική

Σύνοψη
  • O 44χρονος κατηγορείται ότι συνέδραμε με χρηματικό ποσό μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, που δραστηριοποιήθηκε από το Νοέμβριο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015 στο Βέλγιο
  • Στη Δάφνη συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  • Στην Παλλήνη συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, με την κατηγορία της συνέργειας σε βιασμό

Οι τρεις συλλήψεις διωκόμενων που έγιναν στην Αττική, συμπεριλαμβάνουν 44χρονο αλλοδαπό, που διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του Βελγίου για αξιόποινη υποστήριξη σε τρομοκράτη, σύλληψη 47χρονου στη Δάφνη, γιασυμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά διαγραφής από το σύστημα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» και τέλος σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού που διώκεται για συνέργεια σε απόπειρα βιασμού και σε ληστεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 44χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Βελγίου για αξιόποινη υποστήριξη σε τρομοκράτη που δραστηριοποιήθηκε στο Βέλγιο.

Ειδικότερα ο 44χρονος κατηγορείται ότι συνέδραμε με χρηματικό ποσό μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, που δραστηριοποιήθηκε από το Νοέμβριο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015 στο Βέλγιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες στη Δάφνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε πλαστογραφίες μετά χρήσεως τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω συλληφθείς εντάχθηκε ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να διαγράφουν από το σύστημα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ», πρόσωπα τα οποία είχαν καταχωρηθεί ως οφειλέτες.

Ο 47χρονος προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα απόκρυψης και άλλαζε διαρκώς κατοικία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες στην Παλλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 23χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -6- ετών και -11- μηνών για συνέργεια σε απόπειρα βιασμού και σε ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος