Εκτίναξη κρουσμάτων – Κρίσιμη εβδομάδα για την πανδημία (video)

Πολύ δύσκολη μέρα στο μέτωπο του κορονοϊού, με νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021, με τον αριθμό να κινείται κοντά στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.215 νέα κρούσματαΜεγάλη διασπορά καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη με 431 και 395 κρούσματα αντίστοιχα. Ανεξέλεγκτη η διασπορά στον Πειραιά με 301 νέες διαγνώσεις. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 484, στις 390 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ενώ ανακοινώθηκαν 46 νέοι θάνατοι.  “Έμφραγμα” στα δημόσια νοσοκομεία προκαλεί η έκρηξη κρουσμάτων και διασωληνωμένων ενώ στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού ρίχνονται και νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα.

Στην κορύφωση του τρίτου κύματος βρίσκεται η χώρα με την Αττική να καταγράφει ένα ακόμη μαύρο ρεκόρ με 1. 572 κρούσματα και τις εντατικές να ασφυκτιούν. Για μία δύσκολη εβδομάδα μιλούν οι ειδικοί.

Μόνο το βράδυ της Δευτέρας έγιναν 172 νέες εισαγωγές σε απλές κλίνες Covid. Αρκετά νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο άγγιξαν το 100% σε πληρότητα στις ΜΕΘ όπως το Γεννηματάς ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Την ίδια ώρα δύο μεγάλοι όμιλοι μπαίνουν στη μάχη κατά του κορονοϊού: το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική Λητώ θα δέχονται αποκλειστικά περιστατικά με covid.

“Δεν θα κάνουν εξωτερικά ιατρεία θα διακομίζονται περιστατικά  για να αποσυμφορηθούν οι κλινικές covid” ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολόγος – Επιστημονικός Υπεύθυνος Metropolitan General, Χαράλαμπος Γώγος.

O πρόεδρος του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου, Γιώργος Αποστολόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ξεκαθάρισε ότι: “το οικονομικό είναι το τελευταίο που τους απασχολεί και Ό,τι καταβληθεί θα διατεθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”.

Με το ΕΣΥ θα συνταχθεί και ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, αλλά και ιδιώτες γιατροί.

“Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα έχουν γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50”  δήλωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, αναφέρει ότι 4 συμβασιούχοι υπάλληλοί του, που εμφανίζονται την Τσικνοπέμπτη σε πλάνα εξωτερικού χώρου στο κτίριο της HELEXPO, με έντονο συνωστισμό, απαλλάχτηκαν από τα καθήκοντά τους.

“Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Αρκουμανέα που κρύβεται από προχθές. Εκτός εάν δεν τολμά, γιατί ο ίδιος έχει δώσει το knowhow στους υφισταμένους του από την Ικαρία. Ευθύνη εξάλλου έχουν μόνο οι πολίτες, που πηγαίνουν μία βόλτα στην πλατεία και καταλήγουν να τρώνε ξύλο” τονίζει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ σε σκληρό lockdown μπαίνει από αύριο έως τις 16 του μηνός ο οικισμός Δαφνούλα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος