Πανελλήνιες 2021: Εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής (video)

Πιο εύκολα τα θέματα των Πανελλαδικών κι επομένως ανοδική αναμένεται η πορεία των βάσεων, ανέφερε στην ΕΡΤ ο ειδικός σύμβουλος, Στράτος Στρατηγάκης. Εκτιμά ότι θα είναι μικρή η άνοδος, της τάξης των 50-100 μορίων στις Νομικές σχολές, ενώ σε χαμηλόβαθμες σχολές του Τρίτου πεδίου, όπως η Ιατρική, δεν αποκλείεται άνοδος ως και 1500 μόρια.

Πτώση αναμένεται μόνο στο 1ο Επιστημονικό πεδίο και σε σχολές από 17.000 μόρια και κάτω, καθώς και σε σχολές του Δεύτερου πεδίου από 12.000 και κάτω, γιατί φέτος οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από πέρυσι, όπως εξήγησε ο κ. Στρατηγάκης.

Υπενθύμισε επίσης ότι για τις μετεγγραφές φοιτητών η σχετική πλατφόρμα ανοίγει τον Οκτώβρη και υπάρχει βάση στα 2.750 μόρια που θέτει περιορισμούς.

Επειδή ο αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός Πανεπιστημίων αναμένεται πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι, να μην έχουν άγχος οι γονείς για ενοίκιο και προακαταβολή, σπίτια θα βρεθούν, είπε.

Ο κ. Στρατηγάκης διευκρίνισε ότι η εκτίμηση για τις βάσεις εισαγωγής γίνεται με μαθηματικό μοντέλο και άγνωστο χ το πώς δηλώνουν τα παιδιά τις σχολές κάθε χρόνο. Τα στοιχεία είναι στατιστικά για τα μόρια και μέ βάση τη σύγκριση, προκύπτουν οι εκτιμήσεις, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος