Έκτακτη σύσκεψη στο ΕΚΑΒ για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Με υπερπροσπάθεια η χθεσινή εφημερία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα της επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών κατά τη χθεσινή εφημερία σε νοσοκομεία και της Αττικής αλλά και της περιφέρειας. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη. Η χθεσινή εφημερία ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής βγήκε με υπερπροσπάθεια.

Χθες οι εισαγωγές στην Αττική έφτασαν τις 220 και τις 150 στην υπόλοιπη επικράτεια. Η κατάσταση θεωρείται ακόμα ελεγχόμενη, ωστόσο είναι μεγάλη η αγωνία και για ασθενείς και για τους υγειονομικούς.

Χθες ανακοινώθηκαν 1.790 κρούσματα στη χώρα μας, ενώ είχαμε 29 θανάτους συνολικά 6.439 νεκρούς. Επίσης 371 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, παρευρίσκονται ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η Υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με στόχο τον έλεγχο αλλά και τον βέλτιστο συντονισμό των σημερινών εφημεριών των υγειονομικών σχηματισμών του λεκανοπεδίου Αττικής και για αυτόν τον λόγο θα συνδυαστεί με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Στόχος να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν από τα γενικά περιστατικά. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει η διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ώστε να μεταφέρονται εκει γενικά περιστατικά και μην υπάρχουν “λιμνάζοντα” φαινόμενα σε λίστες αναμονής και οι πολίτες να έχουν σωστή περίθαλψη.

Τα ενεργά κρούσματα ξεπέρασαν τις 12.000 σε όλη τη χώρα, με την Αττική να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται Πειραιάς και δυτικός τομέας.

Χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ενόψη και της Τσικνοπέμπτης. «Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη στα σπίτια μην βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα έξαρση» είπε

«Την κινητικότητα να την διοχετεύσουμε σε λογικές οικονομικές δραστηριότητες αντί να την εκτονώνουμε σε προσωπικές επαφές στα σπίτια» είπε στην ΕΡΤ ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΝΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Κι ενώ οι επόμενες μέρες προβλέπονται κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι για τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Το Πάσχα θα είναι πιο ανθρώπινο στα χωριά μας, το καλοκαίρι θα έχουμε τουρισμό και από Σεπτέμβριο θα έχουμε πίσω τις ζωές μας, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Μέχρι σήμερα 10% στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί, αν προσθέσουμε και αναρρώσαντες φτάνουμε στο 20% ανοσίας τον Μάρτιο στην χώρα. Γνωρίζουμε από το ισραηλινό μοντέλο ότι αυτό αλλάζει το τοπίο που κινούμαστε» είπε στην ΕΡΤ πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος