Έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία για έξοδα θέρμανσης – Επιπλέον 14 εκατ. ευρώ

Array

Η επιδότηση των Δήμων με επιπλέον 14 εκατ. ευρώ εξασφαλίζει τη θέρμανση στις σχολικές αίθουσες για τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, με την καταβολή 50 + 14 εκ. ευρώ άμεσα κι άλλων 50 εκ. ως το τέλος του χρόνου, επιβεβαιώνεται η δέσμευση προς την ΚΕΔΕ για επιπλέον χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ώστε να καλυφθεί το επιπλέον ενεργειακό κόστος για Δήμους και σχολεία.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ: «Μέλη του Προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δ. Παπαστεργίου, επικεφαλής παρατάξεων στο Δ.Σ. καθώς και του Προεδρείου της ΕΔΕΥΑ, συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Αξιόπιστη καταγραφή της επιπλέον κατανάλωσης για τα σχολεία

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 14 εκ. για την κάλυψη του επιπλέον ενεργειακού κόστους για Δήμους και σχολεία συν 14 εκ. τις επόμενες ημέρες, τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν.

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης συμφώνησε πως είναι εύλογο να καλυφθεί στο σύνολό του το ενεργειακό κόστος των σχολείων. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε δέσμευση να καταγράψουν οι Δήμοι τις δαπάνες τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα προσθέτοντας όλους τους λογαριασμούς ενέργειας και καυσίμων που αφορούν το συγκεκριμένο τομέα, ώστε να υπάρξει μία δίκαιη και ακριβής κατανομή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος