Ν. Χαρδαλιάς: “Δύσκολη ημέρα” με 51 πυρκαγιές – Δεν απειλεί κατοικίες η φωτιά στα Στύρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια. Όπως είπε, είναι “άλλη μια δύσκολη ημέρα” με ανέμους 6, 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ διαβεβαίωσε πως τόσο η πυροσβεστική όσο και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση.

Σχετικά με την πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας ανέφερε ότι λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι εκδηλώθηκε μεγάλη αγροτοδασική πυρκαγιά, η οποία με την βοήθεια των ανέμων κινήθηκε νότια, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων να εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του παραλιακού οικισμού Νιμπορειό οι οποίοι άλλωστε ειδοποιήθηκαν και μέσω του 112. Ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη χωρίς όμως αυτή τη στιγμή να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικίες και υποδομές. Στο κέντρο των επιχειρήσεων παραμένουμε με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου ενώ ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετάει πάνω από τα Στύρα αυτή τη στιγμή με συντονιστικό ελικόπτερο, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα Αττικής ανέφερε ότι η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη και αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες εντός περιμέτρου και οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μαζί με το BERIEV-200. Την πυρκαγιά συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης με τον οποίο βρέθηκαν από το πρωί στο πεδίο και εκείνος παραμένει στο σημείο.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10:30 το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους. Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους.

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στην Νέα Ιωνία Βόλου η οποία και αντιμετωπίστηκε μέσα σε μία ώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος