‘Εκτακτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ ο θάνατος της Φ. Γεννηματά – Από Κύπρο και ΕΕ τα πρώτα συλλυπητήρια

Πληθαίνουν οι διεθνείς αντιδράσεις για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Γραπτή ανακοίνωση  εξέδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ συλληπητήρια εκφράζουν η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς τονίζει ότι «υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση» και προσθέτει:

«Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ.

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, με την οποία «μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντήθηκε» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. «Μαχόταν με θέρμη για την αλληλεγγύη, θα λείψει πέρα ​​από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της».

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε επίσης το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα:

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης :

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία. Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της» ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.

Έκτακτή είδησ και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν ο θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Associated Press:«Νοσηλευόταν για θεραπεία από τις αρχές του μήνα».

«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά ύστερα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο», γράφει το πρακτορείο Associated Press προσθέτοντας ότι ήταν αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα.

Reuters: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα , ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο», όπως γράφει το Reuters.
Το επίμαχο άρθρο συνοδεύεται από μία φωτογραφία της Γεννηματά με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ κατά την τελευταία τους συνάντηση.

ABC News

«H Eλληνίδα ηγέτης των Σοσιαλιστών, Φώφη Γεννηματά, απεβίωσε ύστερα από μακρά μάχη με ασθένεια», μετέδωσε επίσης το αμερικανικό δίκτυο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος