Εξώδικο της ΠΕΦΑΣΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προβλήματα στις πληρωμές προγραμμάτων και ενισχύσεων

Σε μηνύσεις και αγωγές κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν αγρότες και φορείς με αφορμή τα  λάθη που υπήρξαν στην πληρωμή της βασικής ενίσχυσης από τον Οργανισμό, που οδήγησε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να ζητήσει την παραίτηση των μελών του ΔΣ του.

Ήδη εξώδικο στον ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Αγροτικών Υπηρεσιών (ΠΕΦΑΣΥ) μέσα στο οποίο απαριθμωνται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και αφορούν στην πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης, προγραμμάτων αλλά και άλλων ενισχύσεων.

Στο εξώδικο γίνεται λόγος για εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες δηλώσεων εκτός του gov.gr, κίνηση η οποία παραβιάζει τους κανονισμούς σε σχέση με την οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν έχει γίνει σωστή «φόρτωση» των δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης, ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται ότι δεν δόθηκε παράταση των 10 ημερών στην υλοποίηση των µεταβιβάσεων.

Με το εξώδικο ζητούν τη λήψη των άμεσων μέτρων για την κατάσταση αυτή που θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια του GOV και όλο το σύστημα υποβολής των δηλώσεων για το 2023 .

Σημειώνεται ότι η ΠΕΦΑΣΥ είναι ένας φορέας που εκπροσωπεί περισσότερα από 150 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ). 

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος