Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε Νέα Μάκρη και Σπάτα

Από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκαν διαδοχικές υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας, που έγιναν από δύο άτομα, το περασμένο Σάββατο ( 10/09/2023) σε Νέα Μάκρη και Σπάτα Αττικής.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό, από τους οποίους, ο Ελληνας ύστερα από επιχείρηση που έγινε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Νέα Μάκρη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, ληστεία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι πρώτες πρωινές ώρες της 10/09/2023, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, μετέβησαν σε περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου ο ημεδαπός χρησιμοποιώντας πιστόλι πυροβόλησε σε βάρος ατόμου που βρισκόταν στο σημείο χωρίς να τον τραυματίσει. Ακολούθως, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (10/09/2023) χρησιμοποιώντας την ίδια μοτοσικλέτα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα Αττικής, όπου με την απειλή πιστολιού εξανάγκασαν το διαχειριστή της επιχείρησης να τους παραδώσει το ποσό των 390 ευρώ»

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και σε επιχείρηση στη Νέα Μάκρη με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα συνελήφθη ο Ελληνας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε.

Επιπλέον, από τη σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • γεμιστήρας με 6 φυσίγγια
  • τσαντάκι που περιείχε κουτί με 32 φυσίγγια
  • σιδερογροθιά
  • κινητό τηλέφωνο
  • 50 ευρώ, 4 δολάρια Η.Π.Α. και 62 LEI Ρουμανίας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος