Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές οργανώσεις: Εμπλέκονται σε πλαστές άδειες διαμονής αλλοδαπών και παράνομη μεταβίβαση ακινήτων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων, μέσω της έκδοσης πλαστών εγγράφων καθώς και φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων, διευκόλυναν την παράνομη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα μας προκαλώντας οικονομική ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ενώ δραστηριοποιούνταν και σε παράνομες μεταβιβάσεις εγκαταλελειμμένων ακινήτων, χωρίς ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Για την αποδόμηση των οργανώσεων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, μεταξύ των οποίων τα 2 αρχηγικά, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 9 ακόμα μελών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ιατρική πιστοποίηση, δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, τα όπλα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο, το οποίο σε συνεργασία με δημόσιο υπάλληλο, εκδίδει παράτυπα έγγραφα για δημόσια χρήση έναντι χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη δύο επιχειρησιακά δομημένων εγκληματικών οργανώσεων, στις οποίες ενεργό ρόλο είχε κοινό τους μέλος.

Ειδικότερα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, δρούσε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, με τη συμμετοχή ιδιωτών αλλά και υπαλλήλων δημόσιων υπηρεσιών (Ιατρών Δημόσιων Νοσοκομείων, Δ.Ο.Υ., Ε.Φ.Κ.Α. κ.λπ). Τα μέλη της, έναντι αντιτίμου, δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την επικράτεια στην έκδοση πλαστών εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για την έκδοση φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στη χώρα μας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος ξεπερνάει τα 1.200.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος