Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το τηλέφωνο από το Ντουμπάϊ και οι 1000 συνομιλίες στο επίκεντρο της αντιτρομοκρατικής

Καταγεγραμμένοι από κάμερες ασφαλείας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες, κατά τις επισκέψεις που έκαναν στη περιοχή του Ψυρρή, προκειμένου να αποτυπώσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το εστιατόριο – συναγωγή που φέρεται να τους είχε υποδείξει ο καθοδηγητής τους από το Ιράν, για να επιτεθούν. Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχουν 1000 συνομιλίες σύμφωνα με τις πληροφορείς της ΕΡΤ, μεταξύ του 27χρονου Πακιστανού που συνελήφθη στην Ζάκυνθο και του 30χρονου καθοδηγητή

Από αυτές τις συνομιλίες, υπάρχουν αρκετές ακόμα που πρέπει να μεταφραστούν από τη γλώσσα Ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να ανακτώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μετά από αυτές τις ανακτήσεις, είναι πιθανό τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής να οδηγηθούν και σε αλλά άτομα που ίσως να είχαν στρατολογηθεί από τους δυο συλληφθέντες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία και για κάποια από τα 10 άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τος αρχές, για διοικητική απέλαση, και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής . 

Όσον αφορά τις επαφές με τον 30χρονο φερόμενο εγκέφαλο που έδινε τις εντολές από το Ιράν, όπως διαπιστώθηκε αρχικά χρησιμοποιούσε ένα νούμερο το οποίο ανήκε στο Ντουμπάϊ

Από την έρευνα προέκυψε πως δεν είχε μπει ποτέ στην ελληνική επικράτεια. Στην πορεία όμως, ζήτησε από τον 27χρονο πακιστανό, να αγοράσει ένα ελληνικό νούμερο και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην εφαρμογή what’s app, όπως και έκανε. 

Στην συνέχεια αυτόν τον λογαριασμό τον χρησιμοποιούσε ο 30χρονος, χωρίς νούμερο, μόνο με τη συσκευή, στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του. Για τις αρχές, μέχρι να λάβουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί που αναλύονται και άλλα ψηφιακά πειστήρια, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα εάν οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει να στρατολογήσουν και άλλα άτομα.

Υπενθυμίζεται πως κρατούμενοι για διοικητική απέλαση βρίσκονται περίπου 10 αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων για τη σύλληψη του 27χρονου και του 29χρονου.

«Βάλτε φωτιά στην κουζίνα»
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο 27χρονος που συνελήφθη στην Ζάκυνθο, φέρεται κατά την διάρκεια συνομιλιών με τον καθοδηγητή, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «δυνατό κεφάλι» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκεται σε εκτελέσεις και απαγωγές, να του ανέφερε πως: «Έχω έναν γνωστό σε άλλο νησί που έχει όπλα και πιστόλια (τρία όπλα), αλλά δεν μπορώ να πάω εκεί γιατί φοβάμαι μην καταλάβει κάτι κάποιος».

Λόγω αυτής της δυσκολίας με τα όπλα, ο φερόμενος εγκέφαλος, που τους υποσχόταν ακόμα και το άνοιγμα εστιατορίου στο Ιράν, σύμφωνα με τα μηνύματα που αντάλλασσαν, έδινε την εξής λύση:

«Αν δεν μπορείτε να πάτε με όπλα, πηγαίνετε εκεί με υγραέριο ή βάλτε φωτιά στην κουζίνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος