Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου: Όσο δεν υπάρχει κείμενο ανάληψης ευθύνης, εντείνεται ο φόβος για νέα χτυπήματα

Ως σοβαρή εγκληματική ενέργεια χαρακτηρίζουν οι αρχές την έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας. Η Αντιτρομοκρατική ελέγχει εξονυχιστικά τις κάμερες ασφαλείας για να αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις των δραστών, που εκτιμά ότι ήταν τουλάχιστον δύο.

Το χτύπημα αυτό ενεργοποίησε πλήρως τα αντανακλαστικά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας καθώς είχε πέντε χρόνια να πραγματοποιηθεί τέτοια ενέργεια σε χώρο της Αθήνας, ο οποίος μάλιστα θεωρείται καλά φυλασσόμενος κυρίως μετά τις αλλαγές στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ..

Οι αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν μία πρώτη εικόνα για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες κατά την άφιξή τους στη οδό Σταδίου όσο και για το δρομολόγιο φεύγοντας από εκεί. Ενδεχομένως αυτοί οι δύο να είχαν υποστηρικτική ομάδα και κοντινή απόσταση. Ο ένας τοποθέτησε τη βόμβα ενώ ο δεύτερος είχε ρόλο επιτηρητή.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την τέλεια έκρηξη, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε, ενώ και το αποτέλεσμα της βόμβας, το ωστικό κύμα ήταν να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι αρχές ψάχνουν από την ανάλυση των βίντεο αν υπάρχει κάποιο σημείο που ενδεχομένως δείχνει ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, εάν υπάρχει κάποιο σημείο το οποίο να δείχνει την διαφυγή τους από την περιοχή, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουμε μία σύμπραξη ανάμεσα στους παλιούς του ένοπλου αντάρτικου πόλεως, δηλαδή έμπειρα πρόσωπα της τρομοκρατίας με μία νέα γενιά, πιθανότατα αχαρτογράφητη για την Ελληνική Αστυνομία. Άτομα δηλαδή τα οποία πιθανόν να μην έχουν κανένα ποινικό παρελθόν και να ανέλαβαν αυτή την υψηλού ρίσκου ενέργεια.

Μάλιστα, όσο δεν έχει δημοσιευθεί κείμενο ανάληψης ευθύνης, υπάρχει φόβος για συνέχεια των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Επίσης, εκτιμούν αρχές ότι μπορεί να υπάρχει μια συσχέτιση με τη βόμβα, η οποία δεν εξερράγη στον μαντρότοιχο των ΜΑΤ περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου. Ακόμα κι αν δεν είναι ο ίδιος ειδικός επιχειρησιακός βραχίονας, είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για το ίδιο διευθυντήριο αυτό το οποίο έδωσε τις κατευθύνσεις τόσο για τον στόχο όσο και για την κατασκευή του ωρολογιακού μηχανισμού.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος