Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: Μεμονωμένα τα περιστατικά λανθασμένων συντάξεων – Δε βγαίνουν με λάθος τρόπο (video)

Απαντήσεις στις καταγγελίες πολιτών ότι έχουν υπολογιστεί λάθος τα συνταξιοδοτικά τους χρόνια επιχείρησε να δώσει ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, λέγοντας ότι «στις 350.000 συντάξεις που έχουν εκδοθεί τους τελευταίους 18 μήνες, το να υπάρξουν και κάποια μεμονωμένα περιστατικά εκδόσεων συντάξεων, όπου ενδεχομένως να υπήρξαν παραλλείψεις ή να γίνει εκ των υστέρων επαναυπολογισμός των συντάξεων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, δε νομίζω ότι αντικατοπτρίζει το σύνολο της κατάστασης».

Ο κ. Τσάπαλος μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ότι έχει δοθεί τέτοια έκταση στο θέμα, το οποίο χαρακτήρισε θέλησε να υποβαθμίσει: «Ο ΕΦΚΑ κατηγορηματικά λέει ότι (οι συντάξεις) δεν βγαίνουν με λάθος τρόπο, βγαίνουν με λάθος τη νομοθεσία».

Μέχρι τέλος καλοκαιριού θα δοθούν 67.000 νέες συντάξεις

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο «ο ΕΦΚΑ θα απαντάει κάθε φορά που υπάρχουν γενικεύσεις. Ο καιρός που ο ΕΦΚΑ ήταν καρπαζοεισπράκτορας του ασφαλιστικού συστήματος και το εύκολο θύμα που να δέχεται τις καταγγελίες χωρίς να απαντά έχουν παρέλθει».

Και όπως τόνισε, «σήμερα το πρόβλημα το έχουμε αντιμετωπίσει». Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο για τις υπόλοιπες αιτήσεις συνταξιοδότησης ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ δήλωσε: «Εντός του καλοκαιριού οι 67.000 ληξιπρόθεσμες αιτήσεις που απομένουν πρόκειται να δοθούν στους δικαιούχους. Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε τελειώσει με όλες τις εκκρεμείς συντάξεις του ’19 και οι αιτήσεις για το ’20 και ’21 θα δοθούν μέχρι τέλος Αυγούστου».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ρεκόρ συντάξεων» παραθέτοντας συγκεκριμένους αριθμούς: «Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο (του έτους) έχουμε βγάλει 113.000 συντάξεις, ενώ το 2019 είχαν βγει 123.000. Έχουμε βγάλει 350.000 συντάξεις μέσα σε δεκαοκτώ μήνες. Αυτά τα νούμερα δεν υπήρχαν».

Εξηγώντας το πώς θα γίνει ο επαναυπολογισμός των συντάξεων ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι υπάρχει μια επιτροπή που ασχολείται με το θέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος