Εκπρ. Πυροσβεστικής για σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δεκαέξι νεκροί – 85 τραυματίες

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 16 νεκροί και 85 τραυματίες», ανέφερε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το δυστύχημα με την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε:

«Εχθές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για σιδηροδρομικό ατύχημα με πυρκαγιά στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Το περιστατικό αφορά σύγκρουση εμπορικής με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με 40 πυροσβέστες και 17 οχήματα.

Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στο σημείο με 30 ασθενοφόρα, συνεχίζοντας το έργο της διάσωσης και της περίθαλψης και συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό συμβάν εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άνοιξαν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο της Κατερίνης.

Επίσης, σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματάς Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης, η 1η Στρατιά και οι Στρατιωτικές Μονάδες Θεσσαλίας έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 16 νεκροί, ενώ στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 85 τραυματίες. Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος