Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον σε 6 ακριτικά νησιά από το ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε σύμπραξη με τις εταιρείες Coco Mat, Tribe in Action, EF93 και τις εκδόσεις Διόπτρα πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον σε 6 ακριτικά νησιά, με πρώτο σταθμό το Καστελόριζο.

Το πρόγραμμα «Παιδεία & Περιβάλλον», με επίκεντρο μαθητές και μαθήτριες της Α’βάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας τον περασμένο Μάιο, στοχεύει στην προώθηση κυκλικών και βιώσιμων πρακτικών, στην ενδυνάμωση της πολυδιάστατης, βιωματικής εκπαίδευσης και στην ουσιαστική αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες. Δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης, ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά από μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη και δενδροφύτευση στο νησί.

Η Ελισάβετ Χατζηγάκη – γενική γραμματέας του ιδρύματος – βρέθηκε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» και μίλησε για τις τελευταίες δράσεις του προγράμματος.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη, όραμα του δικηγόρου και λογοτέχνη Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, με στόχο πολιτιστικές δράσεις με έμφαση στην πρόνοια, την αλληλεγγύη, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος